Cthulhun lisähärpäkkeet

Mainion kauhumaailman keskustelualue. Sekä alkuperäinen että d20 versio

Valvojat: Thaumiel_Nerub, EvilJänis

ViestiKirjoittaja hazi » 09 Loka 2008, 05:37

Edwar kirjoitti:Kuitenkin Chaosiumin linja tuntuu tätä nykyä olevan se, että ensin tuotteet myöhästyvät kuukaudella ja sittenkin niistä on oikoluku tekemättä. Ensimmäisen tusinan sivun aikana tulee vastaan niin paljon typoja ja muuta shittiä, että oksat pois. Ei se firman koko vissiin sitten todellakaan takaa sitä, että kirjoja voisi vaikka vähän tutkailla ennen painokoneeseen lykkäämistä.

Umm mitenkähän toi firman koko pitäis käsittää, Chaosiumilla kun on käsittääkseni joku 5 tyyppiä töissä. Kirjoittajia tietty on paljon ja Cthulhu-lisenssillä näinä päivinä eri julkaisijoitakin useita, mutta perushenkilökuntaa on todella vähän. Totta on, että Chaosiumin omissa viimeaikojen julkaisuissa (mm. Secrets of Kenya) on ollut typoja yllättävän paljon ja niiden pääsemiseen painotuotteeseen asti ei oikein ole hyväksyttävää selitystä. Ilmeisesti oikoluku tehdään lähinnä kirjoittajan omasta toimesta ja henkilöpulan kanssa painivan Chaosiumin toiminta kustantajan roolissa jää lähinnä ulkoasun ja markkinoinnin hoitamiseen laadunvalvonnan kustannuksella.

// Hazi
Avatar
hazi
 
Viestit: 108
Liittynyt: 21 Syys 2005, 22:02

ViestiKirjoittaja Fuzzbender » 09 Loka 2008, 12:10

yksi vielä - ainakin itselle - äärimmäisen hyödyllinen lisähärpäke on Encyclopedia Cthulhiana. Se on Mythos-hakuteos, jossa selitykset mythokseen liittyville termeille ja kattavat referenssit sanojen käytöstä. Hintakaan ei muistaakseni ole paha, n.15 euroa. Toinen hyvä idealähde on Trail of Cthulhu-peli. ToC:ssa monsut ja suuret vanhukset on esitetty erilaisina ideoina, joista Gm voi sitten poimia itselleen parhaiten sopivan idean kampanjaansa.
Fuzzbender
 
Viestit: 46
Liittynyt: 28 Syys 2004, 20:00

ViestiKirjoittaja Edwar » 10 Loka 2008, 21:57

Joo, nyt täytyy myöntää, ettei minulla ollut ihan oikeaa käsitystä tuosta Chaosiumin koosta. Jotenkin vain ajattelin, ettei viiden hengen nyrkkipajalla tehtäisi maailman parhaimmistoon kuuluvaa roolipeliä ja vielä vuosikymmenten ajan. Mutta voisivat ne silti oikolukea! :D

-Edwar
Hallowed be thy Cthulhu.
Edwar
 
Viestit: 98
Liittynyt: 07 Marras 2004, 17:46

ViestiKirjoittaja hazi » 10 Loka 2008, 23:18

Joop, typot sun muut virheet missä tahansa materiaalissa antaa aina juosten kustun tai epäammattimaisen fiiliksen ko. teokseen. Mutta Chaosiumin yleisen tason pohjalta voi kyllä antaa anteeksi aika monta virhettä... :)

// Hazi
Avatar
hazi
 
Viestit: 108
Liittynyt: 21 Syys 2005, 22:02

Edellinen

Paluu Call of Cthulhu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php