Trail of Cthulhua pelanneita?

Mainion kauhumaailman keskustelualue. Sekä alkuperäinen että d20 versio

Valvojat: Thaumiel_Nerub, EvilJänis

Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja vps » 10 Kesä 2009, 11:34

Mites ovatko vanhan liiton CoC-pelaajat tai muut koskeneet tähän verrattaen tuoreeseen roolipeliin Pelgrane Pressiltä? Tässä on tullut lueskeltua kirjaa, melkoisen simppeli systeemi ja avoin Mythoksen lähestymistapa ovat tehneet vaikutuksensa. Pelaamaan en ole päässyt vielä joten vaikea sanoa miten toimii käytännössä hlökoht.

-vps
Avatar
vps
 
Viestit: 457
Liittynyt: 30 Elo 2005, 14:50
Paikkakunta: Kirkkonummi (Veikkola)

Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja jonir » 10 Kesä 2009, 15:17

Olen vain yhden improvisoidun pelin vetänyt mutta systeemi toimii mielestäni etsiväpelille suorastaan esimerkillisen hyvin. Kun CoC tuntui hieman erillaiselta dunkulta niin ToC tuntuu kuin pelaisi C.S.I: jaksoa, ja pelkästään hyvällä tavalla.
Suosittelen :)
Nörttiys suosii nörttiä!
Avatar
jonir
 
Viestit: 347
Liittynyt: 30 Maalis 2008, 19:25

Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 10 Kesä 2009, 15:26

Minkälainen tuo systeemi tuossa on pähkinänkuoressa, kun vertaa CoC BRP?
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja jonir » 10 Kesä 2009, 16:48

ToCssa pelaajat löytävät tärkeimmät johtolangat mikäli tajuavat etsiä niitä, tämä tarkoittaa että tarinaa eteenpäin vievät johtolangat ovat aina löydettävissä eivätkä katoa limboon epäonnistuneen nopanheiton seurauksena.
Nörttiys suosii nörttiä!
Avatar
jonir
 
Viestit: 347
Liittynyt: 30 Maalis 2008, 19:25

Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja vps » 11 Kesä 2009, 12:03

Onhan niitä eroja. ToC on pistepohjainen, ei ole statteja, vain skillejä/abilityjä. Mielenterveys jaettu kahdeksi arvoksi. Stability kuvaa lyhytjänteistä mielen kestävyyttä, Sanity pitkässä juoksussa. Pelityylejä on kaksi, purist ja pulp, kummallekin omia sääntöjä. Ja kuten jonir sanoikin, ToC:ssa johtolankojen kerääminen ja juonen edistäminen on automaagista, systeemiin sisäänrakennettuna. Ei välttämättä tarkoita sitä että hahmot selviäisivät yhtään sen paremmin haasteista kuin CoC:ssa...

-vps
Avatar
vps
 
Viestit: 457
Liittynyt: 30 Elo 2005, 14:50
Paikkakunta: Kirkkonummi (Veikkola)

Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja Fuzzbender » 11 Kesä 2009, 21:45

Fuzzbender
 
Viestit: 46
Liittynyt: 28 Syys 2004, 20:00

Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja upi » 31 Elo 2011, 11:48

Tästä aiheesta kun kerran on jo aloitettu aihe niin jatketaan tänne...

Ostin tuon ToC:n pitkän harkinnan jälkeen ja näyttää makoisalta! Hyvä idea jakaa peliä purist- ja pulptyyleihin (itse olen selkeästi enemmän puristi!), tällä saadaan laajemmalta alalta pelaajia kiinostumaan. Hieman kuitenkin huolestuttaa kun kaksi viidestä pelaajasta sanoi ettei pelaa Ctulhua. Ostin sen silti. :D

Ajattelin että pelautan niille one-shotin ToC:ta, enkä kerro mikä peli on kyseessä ennen kun peli on ohi, niin nähdään oliko se sitten niin kamalaa... :D Eipä sillä, etteikö kolmellakin pelaajalla voisi hyvin pelata, mutta haluaisin pitää tuon porukan kasassa.

Ensi kosketus Ctulhuun, heittäkää jotain pro-tippejä? :shock:
upi
 
Viestit: 31
Liittynyt: 25 Helmi 2010, 20:18

Re: Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 31 Elo 2011, 12:45

upi kirjoitti:Ensi kosketus Ctulhuun, heittäkää jotain pro-tippejä? :shock:


Ennen kuin kukaan mitään tippejä alkaa heitellä, niin oletko selvittänyt, MIKÄ on se syy, miksi kaksi pelaajaa ei halua Cthulhua pelata? Tämä on oleellinen tieto, jotta voit pelissäsi välttää niitä asioita. Näytä heille, että Cthulhu on paljon muutakin kuin nämä negatiiviset tekijät.

Pahimmassa tapauksessa muuten täällä annetaan tippejä, jotka pursuavat niitä asioita, joita kaksi pelaajaa nimenomaan haluaa välttää...

Cthulhukin on moneksi taipuva peli, joka ei menetä fiilistään tai viehätysvoimaansa, vaikka sitä muuttelisi radikaalistikin (kunhan sen muuttelun tekee pelin henkeä kunnioittaen).
Vinculum 15.3.2008
Se on tyhmä joka haukkuu toista (päiväkotiviisaus, josta aikuisilla olisi opittavaa)
"I, at any rate, am convinced that He (God) does not throw dice."
-Albert Einstein
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

Re: Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja upi » 31 Elo 2011, 14:03

Niin, jäi tosiaan vähän laihaksi tuo selostus kun pikapikaa kirjoitin sen (töiden lomassa)...

Eli nuo suuret muinaiset ja muut hirviöt ja niiden "arkipäiväisyys" ja ylipäätään asenne, että hahmoilla lähtökohtaisesti on jokin idea että niitä on olemassa, on se ongelma. Tiedon puutetta sanon minä :D Kyllähän sitä peliä voi pelata monella tavalla, niinkuin sanoit!

En siis aio vetää mitään peliä, missä päätehtävänä on estää jonkun hirviön summonointi, saati sen lahtaaminen. Enemmänkin sellaista "mitä *****a täällä on tapahtunut?" ja sellaista kasvotonta ja psykologista pelottelua, joka lähtee siitä että pelaajien omat vainoharhat tekee asioista isompia kuin mitä ne ehkä edes onkaan.

Tuo systeemi nyt vain on ihan mahdottoman hyvä juuri sellaiseen, tykkään tosi paljon! Ehkä myöhemmin sitten kokeillaan muunkinlaista pelaamista, mutta ainakin tässä ekassa pelissä haluan nähdä hulluja olettamuksia ja johtopäätöksiä, epätoivoa ja masennusta, höystettynä niillä puhkeavilla mielenterveyden häiriöillä... Siinä pelatessahan sitä samalla näkee, miten se systeemi taipuu omassa porukassa. Paperilla nättiä. Niin nättiä.
upi
 
Viestit: 31
Liittynyt: 25 Helmi 2010, 20:18

Re: Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 01 Syys 2011, 06:37

ToC ei ole tuttu minulle, mutta tosiaan kannattaa kysyä mitä pelaajat eivät halua, ja sen pohjalta sitten rakentaa idea peliin. Jos suuret muinaiset ja muut hirviöt eivät kiinnosta, jätä ne pois. Cthulhussa kun on muitakin mahdollisuuksia. Salapoliisitutkimusta tai yliopistotutkimusta, ja taustalla voi olla vaikkapa Viiltäjä Jack 2. Tai vaikkapa yliopistossa voi hävitä oppilaita ja selviää, että rehtori on kultin johtaja ja hävinneet oppilaat ihmisuhreja. Yliopiston kellari voi piilottaa mustan temppelin.
Myöskin salapoliisitehtävässä voidaan etsiä outoa murhaajaa. Zodiac killer voisi olla esimerkkinä. Yliluonnollista ei ole pakko pistää sekaan suoraan, mutta murhaajalla voi olla motiivina joku "yliluonnollinen" harhakuva, vaikkei se totta olisikaan.

Hirviöitä ei siis ole pakko esitellä, kultistit tai yksittäiset hullut "professorit" voivat olla jo se hirviö itsessään. Ihmisistäkin saa tehtyä hyviä hirviöitä mielenvioilla ja raakuuksilla. Ei hirviön aina tarvitse olla kerrostalon kokoinen lonkeroilla varustettu muinainen.

Jos joillain pelaajilla on hirviöiden "arkipäiväisyys" ongelma, he itse saattavat pelissä olla se ongelma. Uskovat hirviöihin mitä ei olekaan olemassa. Tai voi ollakin, muttei sinun kampanjassa. Täten pelaajat ovat tuulimyllyjä vastaan taistelevia, vaikka tuulimyllyt ovat vain tuulimyllyjä, ei lohikäärmeitä. Selitä siinä sitten poliiseille, että orpokoti piti polttaa koska sen kellarissa oli muinainen hirviö odottamassa herätystä. Tietysti tutkinnassa ei löydy jälkeäkään tästä hirviöstä. Miten siis pelaajat selittävät virkavallalle vainoharhaisen tuhopolttonsa?

Miten ehdoton ei noille kahdelle on, ettei voi pelata? Ajattelin vain, että kait yhden-kaksi sessiota voi pelata peliä, mikä ei miellytä? Tuo se pientä vaihtelua siihen tai niihin vakiopeleihin eikä luulisi olevan ylitsepääsemätöntä. Voit myös valmistella ToCia niin, että jos koko peliporukka ei pääse mukaan jollain kerralla, vedät sitä paikalle saapuneille. Näin peruskampanjasi ei kärsi pelaajapuutteesta ja pääset johtamaan ToCia.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: Trail of Cthulhua pelanneita?

ViestiKirjoittaja upi » 22 Syys 2011, 13:02

Joo, eli pelautin shotin ToC:a, aika löyhällä sääntömekaniikan käytöllä ja 90-luvulla, mutta kuitenkin. Palautekeskustelua ei olla vielä käyty ja tunnelmat aika sekavat. :D

Ainakin ajoittain taidettiin saavuttaa se mitä lähdin hakemaan, mutta mahdoton sanoa kysymättä. Suurin moka mikä tapahtui, oli ajankäytön suunnittelussa. Aloitus kun venähti iltapäivään ja pelattiin 12 h putkeen... Kaikki oli vähän väsähtäneitä ja meni muutama koukku hukkaan mutta kaiken kaikkiaan päättyi ihan sopivalla tavalla.

Musta tuntuu että olin ite eniten peloissani :D Nukuin tosi huonosti ja oli pakko vilkuilla olan yli kotiin kävellessä. Hyvä peli se oli, vaikka harmittaa että kokeneemman pj:n vetämänä olisi varmaan tarjonnut vielä enemmän pelaajille. Mutta joskushan se on siirryttävä pois sieltä tutusta genrestä :)

Btw, nappasin jostakin vanhoista keskusteluista täällä aika herkullisen taustamusiikin siihen peliin, kiitos siitä!
upi
 
Viestit: 31
Liittynyt: 25 Helmi 2010, 20:18


Paluu Call of Cthulhu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php