CoC ja taidot, sekä niihin suhtautuminen

Mainion kauhumaailman keskustelualue. Sekä alkuperäinen että d20 versio

Valvojat: Thaumiel_Nerub, EvilJänis

CoC ja taidot, sekä niihin suhtautuminen

ViestiKirjoittaja kosmikalienist » 20 Marras 2009, 20:56

Kuvitellaan tilanne jossa tutkijat tapaavat kontaktin joka on tärkeä npc seikkailussa ja korkeasti koulutettu jossakin seikkailuun liittyvässä tärkeässä alassa. (esim. jokin professori, psykologi tai arkeologi jne).

Eikö ole niin että kuin vanha sananlasku sanoo "kyllä se ja se toisen tunnistaa', niin tämänhän pitää päteä myös CoCn säännöissä.
Eli Occult 25% näkyyläpi varsinkin niille keillä on kokemusta kyseisessä taidossa.
Soveltaako kukaan tämmöistä?
Onko tätä muissa ropeissa?
Tilanteesenhan pitäisivarautua sen välttämiseksi tai heittää FastTalk tai vastaava.

Kontaktithan CoCssa ovat välttämättömiä, joten näiden tapaamisien luovuus pitäisi saada jotenkin hallintaan.
kosmikalienist
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Marras 2009, 20:31

CoC ja taidot, sekä niihin suhtautuminen

ViestiKirjoittaja Luddiitti » 20 Marras 2009, 21:27

En tiedä onko kovin luontevaa, jos hahmon okkulttinen kiinnostus näkyisi läpi normaalissa tahdikkaassa toimistokeskustelussa vaikkapa antikvaarin ja arkelogin välillä. Mielestäni tällaiset läpinäkymistilanteet pitäisi ennemminkin pelata läpi keskustelemalla, eli pelaajan olisi sanottava tai yritettävä jotakin sellaista kommunikaatiota jossa PJ vaatii checkiä suoritettavaksi, ja suorituksella voi olla luonnollisesti normaalit reunaehdot (epäonnistuminen vaikkapa okkulttisista asioista tiedusteltaessa voisi olla seuraamukseltaan sellainen että hahmon peitelty kiinnostus okkultismiin alkaa paljastua vastapuolelle tai tämä alkaa ainakin epäillä sitä, tai tilanteessa jossa hahmo yrittääkin näytellä suurempaa asiantuntijaa kuin oikeasti onkaan tämä voisi näyttäytyä vastapuolelle totaalisena tunarina jne, perussettiä, siis). Mielestäni on PJ:ltä normaalia, että jos pelaaja yrittää vaikkapa peitellä NPC:ltä asiantuntemustaan ja heittääkin tiedusteluyrityksessään tunaroinnit, hän saattaa tulla lipsauttaneeksi jotakin joka kielii NPC:lle hänen olevan asiantuntija.

Pohjimmiltaan siis mielestäni perus nopanviskomista ilman sen kummepia automagisointeja. Ehken ymmärtänyt kysymyksenasettelua.
"I say to you againe, doe not call up Any that you can not put downe; by the Which I meane, Any that can in Turne call up somewhat against you, whereby your Powerfullest Devices may not be of use."
H.P. Lovecraft
Avatar
Luddiitti
 
Viestit: 216
Liittynyt: 24 Loka 2008, 19:44


Paluu Call of Cthulhu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php