Mitä on vihreä sammal?

Mainion kauhumaailman keskustelualue. Sekä alkuperäinen että d20 versio

Valvojat: Thaumiel_Nerub, EvilJänis

Mitä on vihreä sammal?

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 03 Helmi 2010, 11:15

Peli sijoittuu etelänmantereelle ja hahmo on osa tutkijaryhmää, mikä lähtee hakemaan jotain. Vihjeet viittaavat kivitauluun. Yksi ryhmä on heitä ennen sinne mennyt, mutta tuo ryhmä löytyi kuolleena vihreän sammal tai sienimäisen aineen peitossa. Sammal kasvaa elävässä kudoksessa ja levittää juurensa ihon pinnalta hermostoon. Tutkija ei tiedä mitä se on, mutta tällä hetkellä epäilee jotain outoa virusta.

Koska kauhututkimus seikkailun pohjana on CoC, haluaisin ideoita, mitä tuo sammal voi olla Mythokseen liittyen.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Mitä on vihreä sammal?

ViestiKirjoittaja Noppamaagi » 03 Helmi 2010, 12:31

Shoggothin itiöitä :)

Mutta eihän sen tarvi olla virallista "oikeaa" mythosta. Ehkä vihreän sammalen yhteys muinaisiin tai vastaavaan ei koskaan valkene pelaajille. Jos Cthulhu mythos on heille tuttu, niin kumminkin mielessään koittavat yhdistellä joihinkin otuksiin tuota. Voikin olla paikallaan laittaa vähän etäisempää juttua, niin ei olla aina niin varmoja asioista. Epävarmuushan on yksi jännityselementti.

Toivottavasti vihreään sammaleeseen kuolleet eivät pysy kuolleina :) Ehkä tuo sammal sisältää samankaltaisia aineita, niinkuin Herbert vekkulin lääkkeet. Tämähän voi olla yksi sammalen leviämistapa. Tarttuu uhriin, ottaa haltuun, kävelyttää lajikumppanin lähelle ja purskauttaa itiöitä naamalle.
Sua gobliinit kyttää ansoineen, sua peikot ajaa satimeen...
Avatar
Noppamaagi
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 18 Loka 2005, 12:20

Mitä on vihreä sammal?

ViestiKirjoittaja Mokoma » 03 Helmi 2010, 12:44

Se voi olla mitätahansa, avaruudesta tullutta kasvustoa joka kopioi ihmiset ala body snatchers/the thing. Se aktivoituu tietyssä lämpötilassa ja saastuneet ihmiset alkavat rakentaa yhteyslaitetta kutsuakseen jonkin outer godin. Muutoksen ei tarvitse olla nopea, yhtääkkiätämä pelaajat vain huomaavat oudon laitteen rakentuvan johonkin. Tietenkin potilasnollassa tapahtuu nopeammin. The thing kohtaa kymmenpientä neekeripoikaa (en muista nykyisen suomennoksen nimeä).

Tai lukaiset mountain of madnessin. Etelä mantereella mi-got sopivat hyvin pääpahoiksi, kun näiden motiivit ovat niin yli ihmisymmärryksen että niitä ei edes tarvitse yrittää selittää.

Itse käyttäisin versiota ensimmäisestä, ja jättäisin suurimmat kysymykset auki. Mitä tuolla laitteella ollaan kutsumassa jne.
so far, so good, so what?
Avatar
Mokoma
 
Viestit: 572
Liittynyt: 11 Syys 2006, 09:52

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 03 Helmi 2010, 19:01

Okei, noiden kahden vastauksen perusteella lueskelin vähän kirjaa, ja päädyin kahteen ideaan.

Idea Mi-Go kirjoitti: Mi-Got keräävät mineraaleja Antarktikselta luolasta, jonne tutkijaryhmän vihjeet johtavat. Koska Mi-Got eivät pysty käyttämään maapallon ravinteita hyödykseen, he ovat tuoneet mukanaan "siemenen". Siemen tarttuu ihmiseen ja kasvaa sammalmaista sientä iholle ja kudokseen. Mi-Got voivat käyttää tätä sienisammalen infektoimaa ihmis (tai eläin) -kudosta ravinnokseen. Ettei sienimäinen sammalravinto lopu kesken, se kasvaa myös hermostoon -> Ne, joita ei syödä, heräävät sammalen peittäminä epäkuolleina levittämään sienikasvustoa. Koska sienisammal on levinnyt keskushermostoon, se saa ihmiset toimimaan kuten... yhdyskunta(sieni). Tartutus tapahtuu sammalzombien oksentaessa siemeniä uhrinsa päälle, jolloin uhri saa tartunnan.
Kivitaulu toimii maamerkkinä tai majakkana Mi-Goille louhintapaikasta ja vetää niitä puoleensa.


Tai:

[quote="Idea Yog-Sothoth"
Mukana tutkimusryhmässä on myös UFO-tutkija, joka on paikalla luolan yläpuolella näkyneiden tunnistamattomien lentävien valoilmiöiden takia. Valoilmiöt luonnollisesti johtuivat Yog-Sothothista.
Kivitaulu on taikaesine, jonka kautta voi nähdä eri ulottuvuuksiin. Kivitaulussa olevat mystiset kaiverrukset ovat "käyttöohje".
Sienisammaleelle infektioituneet ja kuolleet heräävät zombeina, kun sieni on levinnyt keskushermostoon, selkärankaan ja aivoihin. Sammalzombiet tartuttavat muita ihmisiä oksentamalla näiden päälle. Zombieiden tehtävä on muodostaa protaali, mitä kautta Yog-Sothoth pääsee kulkemaan meidän todellisuuteemme pysyvästi (tai ainakin pidemmäksi aikaa kuin UFO-ohilennolle). Portaali muodostuu 20 sienisammalzombiesta, jotka yhdistyvät "läjäksi". Tartutettavia siis tarvitaan.


En tosin tiedä, kumpaa käyttäisin... Jotenkin tuntuu, että aloittelevalle Cthulhun pelaajalle Yog-Sothoth on vaikeampi skenaario, kuin Mi-Go. Mi-Got voisi karkoittaa pois tuhoamalla kivitaulu, eli heidän majakkansa. Jos taas "arvokas" kivitaulu viedään sivistyksen pariin, Mi-Got alkavat kerääntyä sinne, oli se sitten museo tai yksityiskokoelma. Jotenkin tuo ravinto-juttu kuulostaa myös hyvältä vaihtoehdolta, niin Mi-Gojen ei tarvitse huolehtia logiikasta. Kiehtoo myös ajatus aivoista purkissa, mistä kerrotaan CoC kirjassa. Eli ovat ottaneet immeisen aivon, pistäneet purkkiin avaruusmatkaa varten. Hihhei! Ehkä nuo aivot purkissa voisivat jotenkin äänitorven kautta varoittaa Mi-Goista? Se vaan, ettei aivopurkille ole asennettu korvaluureja, eli kommunikointi on yksipuolista. Lisäksi aivojen SAN on 0, eli täysin pöpi. Suoraan ei siis osaa aivoparat sanoa, että tuhotkaa se kivitaulu niin Mi-Goista pääsee eroon, ja älkää missään tapauksessa viekö sitä kivitaulua pois täältä!
UFO-tutkijan roolia voi olla myös suhruiset valokuvat jäätikön yllä lentävistä olennoista... UFO-tutkija ei kuitenkaan ole PC, eli se ei ole ihan niin merkittävää juonen kannalta. Sanotaanko, että tutkimusryhmän pystyynpistäjä oli hyvinkin... varautunut kaikkeen.

Jos luolassa tulisi kohtaaminen Mi-Gon kanssa, miten semmoinen tapetaan tai karkoitetaan? Ilman ilmantorjuntaohjuksia ja Tiger-tankkia.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja Mokoma » 03 Helmi 2010, 19:32

Mi-got on stateiltaan aika kevyitä ja ovat hoituneet meidän peleissämme haulikoilla ja dynamiitillä. Nehän jakaantuvat sotilaisiin/workereihin/tiedmiehiin. Ja ne lentävät. Vaarallisuus aste nousee siinä että työskentelevät syy ja seuraus asenteella ja ovat teknisesti erittäin kehittyneitä. Seikkailussa jossa noita on ollut on ollut erinlaisia ulottuvuus ja mielenhallinta laitteita. Itse olen kokenut nuo muurahaisiksi joilla on sädepyssyt eli karkoittaminen tuskin tulee kysymykseen loitsuilla.
so far, so good, so what?
Avatar
Mokoma
 
Viestit: 572
Liittynyt: 11 Syys 2006, 09:52

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 03 Helmi 2010, 22:32

Viisi sienisammalen kyllästämää ruumista labrassa. Yksi yrjösi PC:n silmien edessä johtavan NPC-tutkijan päälle. This should be fun!!! CoC on hieeeno peli. Luinkin kirjan tänään (skippasin tosin loitsulistoja ja joitan monsteri-kuvauksia) ja aivan loistava kirja.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo


Paluu Call of Cthulhu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php