Reanimator

Mainion kauhumaailman keskustelualue. Sekä alkuperäinen että d20 versio

Valvojat: Thaumiel_Nerub, EvilJänis

Reanimator

ViestiKirjoittaja Casebah_Ibn_Fahalan » 08 Kesä 2006, 21:10

Salaam.

Tänään samoillessani pitkin Anttilan synkkiä käytäviä huomasin räällä hyllyllä DVD:n, jonka nimi oli "H.P. Lovecrafts, the pride (vai oliko Bride?) Of Re-Animator".
Enpäs ostanut koska en yhtään osannut sanoa oliko raina hyvä vai ei, ja siksipä kysyn onko joku kyseisen rainan nähnyt, ja jos on niin onko hyvä?

Voi olla sitten että käy ostamassa jos se saa kehuja.

As-Salaam.

C-
Hänelle, jolla ei ole hampaita, antaa Allah kuivia papuja
Avatar
Casebah_Ibn_Fahalan
 
Viestit: 187
Liittynyt: 18 Loka 2004, 19:32

Reanimator

ViestiKirjoittaja vader » 09 Kesä 2006, 09:45

Olen nähnyt alkuperäisen Re-Animatorin ja se oli ihan ok, tuo kuulemma menee lähemmäs Bride of Frankensteinia (joskaan en ole nähnyt sitä) ja on kuulemma keskitason leffa. Itse yllätyin positiivisesti anttilan löydöstä Dagon, joka näytti kansien perusteella aivan surkealta pienen budjetin leffalta, mutta oli itse asiassa ihan katsottava. Eipä nuo Howardin jutut koskaan täydellisesti valkokankaalle siirry, mutta kyllä tuo oli ainakin ihan katselukelpoinen (ja omasta mielestäni jopa hyvä).

Kannattaapi tsekata muuten myös tämä:
http://www.hplovecraft.com/popcult/moviestv/

Itse olen yrittänyt näiden listojen perusteella keräillä hyllyyn (tai ainakin katsottavaksi) HPL leffoja.
Avatar
vader
 
Viestit: 356
Liittynyt: 03 Touko 2004, 10:22

ViestiKirjoittaja AtukkA » 09 Kesä 2006, 12:44

Itse en ole nähnyt kuin mustavalkoisen Call of Cthulhu eloluvan, joka oli ihan ok. Wikipediassa taisi olla näistä Lovecraftin teosten filmatisoinneista jonkinlaista asiaa.
AtukkA
 
Viestit: 153
Liittynyt: 26 Maalis 2005, 14:03

ViestiKirjoittaja vps » 09 Kesä 2006, 13:30

Jep kyseinen Bride of the Animator (1990) on ihan ok leffa, tosin se versio minkä joskus ammoisina takavuosina näin oli pahasti leikattu :( Täytyy korjata piakkoin tilanne ja katsella täysversio.

Mitä tulee muihin Lovecraft/Cthulhu Mythos-aiheisiin leffoihin niin katsoin just hiljattain pari sellaista, toinen oli juuri tämä uusi Call of Cthulhu (2005) joka oli jopa yllättävän hyvä low-budget viritys, ja toinen oli The Dunwich Horror (1970), joka puolestaan oli kamala tekele.

Muita nähtyjä lähivuosina ja mainittavan arvoisia olisi Dagon (2001) joka löytyy myös dvd:nä perus Makuunista; toinen olisi From Beyond (1986), joka on tosin aika scifi-vaikutteinen (taisi tulla tv:stä joku aika sitten jos en väärin muista).

Itse asiassa Lovecraft-sovituksia on tehty valkokankaalle ja videolla yllättävän paljon. Kannattaa katsoa lista esim. IMDb:stä; http://www.imdb.com/name/nm0522454/

Tosin kuten vader kommentoi niin ei nuo *Lovercraft*-filmatisoinnit yleensä mitään järin hyviä ole. Nyt ehkä miltä jo kelpaa odottaa jotain on tänä vuonna jälkituotannossa toistaiseksi oleva leffa "Cthulhu", jossa on ainakin imdb:n mukaan budjettina jopa 750000 dollaria! Eli ei mikään ihan amatööriviritys? (vertailuksi, tuo tuorehko CoC-niminen mustavalkoleffa oli arvioidulla budjetilla 50000 taalaa).

(sori linkistä, vaderi näköjään pisti jo yhden hyvän)
Avatar
vps
 
Viestit: 457
Liittynyt: 30 Elo 2005, 14:50
Paikkakunta: Kirkkonummi (Veikkola)

ViestiKirjoittaja EvilJänis » 09 Kesä 2006, 18:00

In the Mouth of Madness on tyylillisesti ja muuten H.P tyylinen teos...Missään ei vain sitä virallisesti mainita...

Kaikki 3 Animaattoria on hyviä omalla tavallaan, itse päähahmona oleva hullu tiedemies on varsinkin loistava.

Muuten Hyvä lähdeteosta on myöskin Call Of Cthulhu : Dark Corners of the earth peli..siitä saa todella hyvän kuvan pelimaailmasta...
Avatar
EvilJänis
 
Viestit: 307
Liittynyt: 08 Kesä 2006, 14:47

ViestiKirjoittaja hazi » 30 Kesä 2006, 11:50

vps kirjoitti:Nyt ehkä miltä jo kelpaa odottaa jotain on tänä vuonna jälkituotannossa toistaiseksi oleva leffa "Cthulhu", jossa on ainakin imdb:n mukaan budjettina jopa 750000 dollaria! Eli ei mikään ihan amatööriviritys? (vertailuksi, tuo tuorehko CoC-niminen mustavalkoleffa oli arvioidulla budjetilla 50000 taalaa).


En pidättäisi hengitystä tämän tulossa olevankaan Cthulhu-rainan suhteen, leffa on saanut osakseen aika paljon kritiikkiä Cthulhu-piireissä ympäri maailmaa. Tossa quotea leffan kotisivuilta:

http://www.cthulhuthemovie.com kirjoitti:Cthulhu is loosely based on the works of Howard Phillips Lovecraft (1890-1937), in which we are introduced to the Cthulhu mythos, an elaborate cosmology of incomprehensibly alien gods able to move between dimensions whose existence dwarfs and will soon destroy humankind, The Cthulhu itself, whose name is only an approximation of inhuman speech, has lain asleep on the ocean floor since the dawn of time and is being summoned by human and half-human followers to rise and claim the world. Like many others, we believe this agenda is being pursued by those who live among us innocuously, but whose actions promote sprawl, pollution, climate change and war.

We?re also into the gay stuff, so there?s some of that as well.


Kyllähän tämäkin tulee varmasti katsottua mutta mitään HPL-elämystä en uskalla odottaa. Leffasta on trailerikin saatavilla kotisivuilta, tsekatkaa ja tehkää omat johtopäätöksenne. Itse olen sitä mieltä että kammottavinta leffassa tulee olemaan Tori Spelling... :/

// Hazi
Avatar
hazi
 
Viestit: 108
Liittynyt: 21 Syys 2005, 22:02

ViestiKirjoittaja Jii » 30 Kesä 2006, 16:02

Jeffrey Combsilta löytyy muitakin H.P rainoja, hirveästi näillä ei oikeasti ole tekemistä herra lovecraftin kanssa, mutta menevät perjantai viihteestä kannattee ottaa semmoinen rento lähestymis tapa:D Necronomicon on myös katsomisen arvoinen jos re-animaatorit putoavat.

Edellä mainittu Mountain vai mouth of madness on oikeasti (tai ainakin 10v sitten) hyvä Lovecraft filmanisointi, sam o neill taitaa pyöriä pääosassa. Muista kauhu rainoista kannataa katsoa myös Jakobs Ladder joka ei kyllä Lovecraftiin viittaa mutta nykykauhusta menee ja olemme kokeilleet pelinäkin oikein. Sekä Angel heart joka kulhuunkin sopii kunhan pitää käsikirjoituksen vain ohjenuorana.
Avatar
Jii
 
Viestit: 24
Liittynyt: 07 Joulu 2004, 22:55

ViestiKirjoittaja EvilJänis » 30 Kesä 2006, 17:13

Muitakin katsomisen arvoisia "Lovecraft leffoja" On The Beyond ja From Beyond...Ja saamaan hengenheimolaisuuteen kuuluu Myöskin Uber Hyvä The Brood joka on erittäin paljoin Cthulhusta vaikutteita saanut...

Mutta onhan niitä huonojakin leffoja, kuten Dagon, mutta itse ainakin kerään ja katson kaikki Lovecraftiin ja Cthulhuun jotenkin littyvät leffat...

ByTheWay Alien 1 Kuuluu tähän kategoriaan... :D
Avatar
EvilJänis
 
Viestit: 307
Liittynyt: 08 Kesä 2006, 14:47

ViestiKirjoittaja vps » 30 Kesä 2006, 23:21

EvilJänis kirjoitti:Muuten Hyvä lähdeteosta on myöskin Call Of Cthulhu : Dark Corners of the earth peli..siitä saa todella hyvän kuvan pelimaailmasta...


Jep, tässä on tullut tahkottua jonkun verran DCotE:iä ja onhan se omalla tavallaan CoC-ropen tyylinen: Aluksi tutkitaan ja sitten hutkitaan. Ja kun hutkitaan niin sitten sattuu. Peli vaikuttaa ärsyttävän haastavalta normi-vaikeustasolla, mutta Boyscout-tasolla pelattavuus paranee mukavasti. Kannattaa tutustua kuitenkin :)

hazi kirjoitteli, että tuo uusin Cthulhu-leffa ei välttämättä ole hengityksen pidättämisen arvoista. No saatat olla oikeassakin, tuo traileri nyt ei suuria lupaillut. Eihän toki tuolla budjetin suuruudella ole mitään tekemistä lopputuloksen kanssa (katsokaa vaikka joku laatuleffa kuten Fantastic Four tai Teh Core). Nomutta psykologiselta trilleriltä tuo vaikutti enemmän kuin varsinaiselta kauhulta...

(kiitti linkistä)

-vps
Avatar
vps
 
Viestit: 457
Liittynyt: 30 Elo 2005, 14:50
Paikkakunta: Kirkkonummi (Veikkola)

ViestiKirjoittaja EvilJänis » 01 Heinä 2006, 01:05

Mutta jos Hutkitaan tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi kovasti sattuu sitten muitakin...

Pelissä kyllä oppii nopeasti sen Save-testi-Kuolema-Load tyylin...Mut tärkeintähän siinä on hyvä tarina...
Olispa CoC Rpg Savetus mahdollisuus :D
vitsivitsivitsi
Avatar
EvilJänis
 
Viestit: 307
Liittynyt: 08 Kesä 2006, 14:47

ViestiKirjoittaja JJKM » 01 Heinä 2006, 13:13

Itselläni on tuo Bride of Re-Animator nyt hyllyssä, katsoa en ole vielä uskaltanut :wink: , tuli hankittua vähän aikaa sitten 19.95 maksanut ryönäpaketti Kauhukoira extra Strong.

Mukana paketissa oli johonkin Ramsey Cambellin juttuun pohjaava leffa Nimetön, ei mikään kovin kummoinen pätkä tosin, mitään Lovecraftiin viittavaa en itse leffassa huomannut vaikka R.Cambell on minulle lähinnä tuttu Cthulhu Mythos pastisseistaan. Siinä elokuvassa olleet kultistit tosin olivat semmoista sekopääsakkia että kävisivät hyvin johonkin Cthulhu-seikkailuun, ja koko elokuvan tutkimus- ja johdattelupohjainen juoni sopisi hyvin Call of Cthulhu seikkailuksi. (Huonoista elokuvista saa yleensä hyviä seikkailuja.)
Avatar
JJKM
 
Viestit: 327
Liittynyt: 26 Touko 2004, 21:04

ViestiKirjoittaja Bleakfuture » 14 Elo 2006, 12:38

Täytyy toivoa että Spellingin esiintyminen on lyhytaikainen Cthulhu leffassa.
Die, monster, die! on katsomisen arvoinen, joskin Colour out of spacesta sais paremmankin, huomattavastikin. Mutta minkäs tekee, kirjallisuus ja elokuvat on erilainen taidemuoto, tekstejä on hankala kääntää suoraan elokuvaksi, jotenkin vaan tuntuu etteivät edes yritä, kunhan saavat nimeen oikeudet että saavat edes jonkinlaisen myynnin
Sitten tietysti löytyy näitä "inspired by" juttuja, tyyliin n 15 vuoden takainen Cthulhu Mansion, voi jeesus... Vaikka kyllä niistäkin löytyy helmiä, kuten jo edellä mainittu In the mouth of madness.
Mutta Resurrected kannattaa katsoa, on kenties uskollisin versio Lovecraftin teksteistä tehdyistä, kyseessä on The case of Charles Dexter Ward. Vaikka tietysti nykyaikaistetumpana versiona ja se pakollinen nais/rakkaus tarina ympättynä...
Avatar
Bleakfuture
 
Viestit: 44
Liittynyt: 10 Elo 2006, 08:14

ViestiKirjoittaja JJKM » 15 Elo 2006, 09:56

Tuli vihdoin katsottua tuo Bride of Re-Animator, ja en ainakaan kauhuelokuvana suosittele, mutta hauskana splatterpätkänä kyllä.
Herbert Westin roolia vetävällä näyttelijällä on sopivasti lavakarismaa tämän sorttiseen B-viihteeseen. Humoristisena verikekkerinä ihan katseltava, mutta kyseessä ei todellakaan ole mikään tunnelmallinen kauhuelokuva.

On tullut katsottua myös tuo Dagon joka toimii ehkä hieman paremmin kauhun puolella kuin Bride of Re-Animator muttei ole kyllä mikään kovin kummoinen filkka, vähän tylsäkin oikeastaan, katsomisen arvoinen vain jos tykkää katsella tämän sorttista törkyviihdettä aivot nollilla.

Shokkien ja väristysten osalta täytyy kyllä suositella The Descent nimistä brittiläistä kauhupätkää vaikkei Mythos-filkka olekaan. Tunnelmaltaan erittäin tiivis, ahdistava ja inhottava pätkä. Oikeastaan tämä elokuva kuvaa millaisia kohtaamisten Mythoksen vähäisimpien olentojen kanssa pitäisi olla. Yksi harvoista hyvistä oikeasti kauhun puolella toimivista elokuvista joita tullut nähtyä viime aikoina.
Avatar
JJKM
 
Viestit: 327
Liittynyt: 26 Touko 2004, 21:04

ViestiKirjoittaja EvilJänis » 15 Elo 2006, 11:14

Ei nuo "mythos-leffat" tollakaan ole mitään säväyttäviä kauhu leffoja, mutta viihdyttäviä...Jotenkin tuntuu että jos haluasi tehdä todella CoC tyylisen leffan tulisi sen oltava juuri olta sellainen kuin Descent joka antaa hyvän kuvan siitä mitä peloissaan oleva ihmismieli tekee...

OffTheTopic
Itse olen kokenut viimeksi väristyksiä "Japsi-Kauhun" parissa...
One Missed Call 1 , 2 oli todella loistavia, kuten myös Phone..
ALL HAIL THE KING!
Avatar
EvilJänis
 
Viestit: 307
Liittynyt: 08 Kesä 2006, 14:47

ViestiKirjoittaja Bleakfuture » 16 Elo 2006, 09:27

Suosittelisin myös asiasta enemmän kiinnostuneille HP Lovecraft Collection vol 1-3. Pienen budjetin harrastelija lyhyt leffoja mutta osa on toimivia, tarinat uskollisia. Mutta löytyy niistäkin sit sitä toista päätä. Saatavuus Suomessa taitaa vaan olla heikohko, googlettaa Lurker Filmsin niin löytää varmaan jotain tietoa.
The Descent on tunnelmaltaan hyvä, viittaa jonkun verran Lovecraftin Lurking Feariin.
Mutta jos alkaa kaivamalla kaivamaan niin viittauksia löytää varmaan likipitäen mistä tahansa kauhu elokuvasta, sen miehen vaikutuksesta nykykauhukulttuuriin kun on syystäkin mainittu jo pitkään.
yum yum...
Avatar
Bleakfuture
 
Viestit: 44
Liittynyt: 10 Elo 2006, 08:14

Seuraava

Paluu Call of Cthulhu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php