Call of Cthulhu -valokuvausprojekti

Mainion kauhumaailman keskustelualue. Sekä alkuperäinen että d20 versio

Valvojat: Thaumiel_Nerub, EvilJänis

Call of Cthulhu -valokuvausprojekti

ViestiKirjoittaja Edwar » 05 Syys 2007, 08:47

Snakeonaplanen kanssa suunnittelen ja kirjoitan kahden keepperin globaalia Cthulhu-kamppista, joka toivottavasti starttaa hyvän pohjatyön jälkeen joskus vuodenvaihteen jälkeen ja sen oheen mietin oheisproppaus- ja tunnelmaprojektia.

Tarkoitukseni olisi ottaa laaja sarja mustavalkokuvia käytettäväksi sekä proppeina ja kuvausten apuna että ihan yleisenä pelipaikan koristeluna ja tunnelmanlisääjänä. Valokuvausvehkeet eivät ole mitkään top-notch-ammattilaisputket (ihan tikitaalinen Fujifilm Finepix S5600 zoom-kamera, jos joku jää miettimään), eikä allekirjoittaneelta löydy valtaisia l33t-skillzeja kuvailuun tai photoshoppaukseen - mutta intoa ja ideoita sitäkin enemmän!

Erityisesti ajattelin kuvata kotiseudulta löytyviä maisemia, rakennuksia ja muita vastaavia, yrittäen löytää raameja, jotka eivät ole pelaajien välittömästi tunnistettavissa ja jotka suspension of disbelief voisi sijoittaa kaukaiselle 20-luvulle. Ihan peruskohteita voisivat olla kuu, pilvet, metsäpolut, kelopuut, lammet ja kalliot, ehkä myös ihmiset ja lavastetut tilanteet (jälkimmäiset vielä harkinnassa ja toteutuksessa jos energiaa riittää). Samaten mietin, miten saisi kuvia, joista voisi löytää mystisiä piirteitä ja häivähdyksiä, mutta niitä tallentunee sitten jos kohteita sattuu löytymään.

Ajatuksia, idiksiä, mielipiteitä, ehdotuksia ja kokemuksia otetaan vastaan ja muutenkin ketju olkoon auki onnistuneille Cthulhu-proppauksille.

-Edwar
Edwar
 
Viestit: 98
Liittynyt: 07 Marras 2004, 17:46

Call of Cthulhu -valokuvausprojekti

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 05 Syys 2007, 11:33

Ehdottomasti myös "autiotalot" ja muut ränsistyneet omakotitalot.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Call of Cthulhu -valokuvausprojekti

ViestiKirjoittaja vps » 05 Syys 2007, 13:08

Kannattaa tosiaan herätä heti aikaisin ja lähteä metsiin/pelloille/joen varrelle/mihin tahansa kuvaamaan sumuisia otoksia hyisestä syysaamun koitteesta. Tänään koleana aamuna ollessani työmatkalla bussissa, katse kiinnittyi kalmaiseen, usvaiseen maisemaan joka vilisti ikkunan toisella puolella. Siinä jää Photoshoppailut toiseksi!

-vps
Avatar
vps
 
Viestit: 457
Liittynyt: 30 Elo 2005, 14:50
Paikkakunta: Kirkkonummi (Veikkola)

Call of Cthulhu -valokuvausprojekti

ViestiKirjoittaja EvilJänis » 05 Syys 2007, 19:01

Sumussa saa myös hienoja kuvia järvistä. Ja ehkä vanhoja kuolleita puita voisi hämärällä hyödyntää...
ALL HAIL THE KING!
Avatar
EvilJänis
 
Viestit: 307
Liittynyt: 08 Kesä 2006, 14:47

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 05 Syys 2007, 19:45

Hyvä idea!

Kuten jo edellä mainittiin, aamu-usva (tai iltausva) antaa mille tahansa aavemaisen vaikutelman.
Itse kuvailin yhteen wodiin tunnelmakuvia syksyisessä puistossa tuulisena päivänä. Mustavalkokuvassa vanhat, lehdettömät puut ja tuulessa pyörivät kuolleet lehdet (ja roskat) antavat aika hyviä kuvia. Myös puistoon tai luontoon hylätyt esineet ovat hyviä. Jotenkin kammottavia kuvia saa sohvanrähjästä tai vaikkapa vanhoista maalipurkeista, joita joku ajattelematon on heittänyt metsäautotien laitaan. Ja autiot leikkipuistot luovat tunnelmaa.
Jos sinulla on mahdollisuus kuvailla kesämökillä, joka on vanha maalaistalo, niin se on myös loistava kohde. Maakellari, navetta, ylinen, ym.

Jos et kovin mustasukkaisesti varjele kuviasi, olisi mukavaa nähdä niitä tällä sivutolla albumissa.
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

ViestiKirjoittaja hazi » 06 Syys 2007, 09:58

Millaiseen ympäristöön kamppis sijoittuu? Mikäli ympäristö on urbaania, kannattaa tsekkailla kotikaupunkisia vanhimpia rakennuksia. Melkein mistä tahansa löytää 20-luvulla tai aiemmin rakennettuja kiinteistöjä jotka ovat suunnilleen alkuperäisessä asussaan ja siten omiaa luomaan autenttista tunnelmaa.

Kuvausajankohdista itse pidän eniten hetkestä hieman ennen auringonlaskua (tai auringonnousun jälkeen), jolloin varjot ovat pisimmillään ja kajo värjää kaiken oranssiksi (ns. elflight).

// Hazi
Avatar
hazi
 
Viestit: 108
Liittynyt: 21 Syys 2005, 22:02

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 06 Syys 2007, 10:25

Tulipa mieleen, että jos satut asumaan Tampereella tai liikut täällä päin, niin Tuulensuussa on purettu talo jonka takaa paljastui vanhemman talon seinään maalattu teksti. Tämä teksti ei varmaan ole ihan 20-luvulta peräisin, mutta siltä se näyttää. Taisi mainostaa Herrain vaate- ja tupakkaliikettä. Kannattaa napata kuva.
Ja vastaavanlaisia löytyy ihan takuuvarmasti muistakin kaupungeista (Tuo nyt oli sellainen "suora vihje")
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

ViestiKirjoittaja Edwar » 06 Syys 2007, 12:39

Nuo usvat ovat kyllä kovasti haaveissa ja kelit toisaalta ovat aika otollisia niille. Muutenkin ilmassa on sellaista cthulhiaanista syksyntuntua aika reilusti.

Kiitos VentrueCupFinalist! Tuota albumijuttua en ollut edes ehtinyt ajatella, mutta voisin hyvinkin postailla tuloksia siihekin. Asustelen itse Vantaan suunnalla, joten voi olla, että Tampereen autiotalot jäävät katsastamatta, mutta onneksi löytyy suht läheltäkin kohtalaisen aavemaisia pytinkejä.

Hazi: Kamppis todennäköisesti pyörii aika monenlaisissa ympäristöissä, sekä kaupungeissa että luonnossa, eikä kuvien toisaalta tarvitse olla yksi yhteen yhtenäisiä kampanjan tapahtumien kanssa - kunhan kuvastavat samoja fiiliksiä. 20-luvun rakennukest eivät tosiaan ole ihan niin harvinaisia kuin voisi aluksi ajatella - äitimuorinkin nykyinen kämppä taitaa olla 1929 valmistuneessa talossa.

Tänään olisi tarkoitus hypätä pyörän selkään ja pitää ensimmäinen vähän suunnitelmallisempi kuvausreissu. Aamusella ja eilen illalla ihan muutaman otoksen sain jo aikaan, mutta tänään löytynee reilusti mahtavuutta - ainakin visiot ovat kovat.
I'll keep you posted!

-Edwar

EDIT:
Lisää valokuvia:
http://memory.loc.gov/ammem/ndlpcoop/ic ... ndex1.html on muuten aivan loistavan oloinen sivu. Kyseessä siis 1900-luvun alun Chicago Daily Newsin valokuvista koottu sivu, aihepiireittäin lajiteltuna. Ja näitä on paljon.
Edwar
 
Viestit: 98
Liittynyt: 07 Marras 2004, 17:46

ViestiKirjoittaja hazi » 06 Syys 2007, 13:54

Edwar kirjoitti:Lisää valokuvia:
http://memory.loc.gov/ammem/ndlpcoop/ic ... ndex1.html on muuten aivan loistavan oloinen sivu. Kyseessä siis 1900-luvun alun Chicago Daily Newsin valokuvista koottu sivu, aihepiireittäin lajiteltuna. Ja näitä on paljon.

Jep, oikein hyvää matskua näyttää olevan, harmi vaan että ovat tollaista postimerkin luokkaa kooltaan. Jos jaksaisi kahlata noita Library of Congressin sivuja läpi löytyisi varmaankin tietoa saako noista kuvista millään konstilla suurempia versioita.

Onnea matkaan kuvaussessioon, laita ihmeessä otoksia näytille.

// Hazi
Avatar
hazi
 
Viestit: 108
Liittynyt: 21 Syys 2005, 22:02

ViestiKirjoittaja Edwar » 09 Syys 2007, 20:43

No niin, nyt on albumillinen session satoa lisättynä. Kokonaisuudessaan otin n. 120 kuvaa, joista muutaman sain tuohon valikoitua. Oli kyllä antoisa reissu, vaikken osaa sanoa, sainko yhtään totaalista money shottia taltioitua. Sanokaa te, mitä pidätte. :) Rakennuksia olisin toivonut löytäväni enemmänkin, mutta ensimmäinen ekskursio tuli suunnattua semmoisiin kohteisiin, ettei aikaa house huntingiin oikeastaan jäänyt. Mutta luulen noistakin mukavan kollaasin muodostuvan. Kuvien kuvaukset ovat tarkoituksella kohtalaisen korneja, joten ei tarvitse välittää, jos häiritsevät.

Hazi: eikö sieltä Library of Congressilta saa isommat kuvatukset ihan vain niitä postimerkkejä klikkaamalla. Vai ovatko standardisi korkeammalla kuin minulla? ;)

Olkoon Cthulhu kanssanne,
Edwar

EDIT: Tuosta nyt jäi ikävästi puuttumaan eräästä paikallisesta rauniosta ottamani kuvat, joissa oli jo kivasti cthulhiaanista tunnelmaa. Toivotaan siis albumien kokorajoitusten höllentämistä!
Edwar
 
Viestit: 98
Liittynyt: 07 Marras 2004, 17:46

ViestiKirjoittaja hazi » 09 Syys 2007, 21:01

Edwar kirjoitti:No niin, nyt on albumillinen session satoa lisättynä. Kokonaisuudessaan otin n. 120 kuvaa, joista muutaman sain tuohon valikoitua. Oli kyllä antoisa reissu, vaikken osaa sanoa, sainko yhtään totaalista money shottia taltioitua. Sanokaa te, mitä pidätte. :)

Tuota mistäs niitä kuvia löytyy? :)

Edwar kirjoitti:Hazi: eikö sieltä Library of Congressilta saa isommat kuvatukset ihan vain niitä postimerkkejä klikkaamalla. Vai ovatko standardisi korkeammalla kuin minulla? ;)

Juu tarkoitin sellaista valokuvatulostukseen soveltuvaa resoluutiota; tollainen 640-reso menee turhan pikselimössöksi siihen tarkoitukseen :/

// Hazi
Avatar
hazi
 
Viestit: 108
Liittynyt: 21 Syys 2005, 22:02

ViestiKirjoittaja Edwar » 10 Syys 2007, 13:39

Eli ihan tuolta Albumit-osiosta pitäisi löytyä. Vps jo huomasi yhden kuvan turvakamerat, joille kyllä itsekin repesin, kun tajusin niiden jääneen rajauksen sisäpuolelle.

Edwar
Edwar
 
Viestit: 98
Liittynyt: 07 Marras 2004, 17:46

ViestiKirjoittaja hazi » 11 Syys 2007, 09:44

Tunnelmallisia kuvia olivat, nyt kun vihdoin hokasin ton albumit-alueenkin :) Sen verran kehitysehdotusta voisin heittää että kuvista voisi tehdä hieman rakeisempia, samoin kuin kontrastia voisi nostaa hieman. Tällä saisi aikaan hieman autenttisempaa fiilistä, toi digikameran tarkkuus paljastaa kuvat heti nykyajassa otetuiksi. Mutta oikein hyviä kuvia ovat, lisää vaan.

// Hazi

Ps. Voiko samaan kansioon puskea omia proppiotoksia?
Avatar
hazi
 
Viestit: 108
Liittynyt: 21 Syys 2005, 22:02

ViestiKirjoittaja Admin » 12 Syys 2007, 08:37

Kivoja kuvia... :) Nyt on myös käyttäjäkohtaista albumin maksimikokoa. Toki suuressa osassa kuvia webbijulkaisuun riittää pienempi reso, jolloin niitä mahtuu jo aika paljon. Tietysti jos on tarkoitus tulostaakin niin resoluutio on oltava kohdallaan.
Admin
Site Admin
 
Viestit: 187
Liittynyt: 03 Touko 2004, 10:01

ViestiKirjoittaja Edwar » 12 Syys 2007, 08:39

Ehdin jo itsekin miettiä tuota rakeisuushommaa, mutta kontrastia en ollut tullut ajatelleeksi. Pitääpä katsella miten tuo koneeni softilla (ja vajavaisilla knowledge-scoreilla) onnistuu.

Viikonloppuna on luvassa mökkireissu metsäin keskelle järven rantaan, joten todennäköisesti lisää kuvia tarttuu mukaan.

Albumikansioissa näyttäisi olevan kroonisena vikana 8mb:n kokoraja, muuten mielelläni toivottaisin muitakin otoksia sinne. Pitää varmaan katsella minne kaikkialle muualle noita saisi laitettua.

-Edwar

EDIT: Haa! Admin tuli apuun ennen kuin arvasinkaan. Kiitos kiitos :)
Edwar
 
Viestit: 98
Liittynyt: 07 Marras 2004, 17:46

Seuraava

Paluu Call of Cthulhu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php