Miksi kaksi foorumia ei fuusioidu?

Kysy Ärripurrilta roolipeleistä. Ärripurri voi jopa vastata.

Valvojat: Thaumiel_Nerub, ärripurri

Miksi kaksi foorumia ei fuusioidu?

ViestiKirjoittaja Kuusikeiju » 10 Helmi 2006, 22:15

Koko kysymykseni ei mahtunut otsikkoon. Tarkoitin kysyä, miksi Roolipelaaja-lehden foorumi http://www.roolipelaaja.fi/board/index.php ja Roolipelit.netin foorumi eivät fuusioidu?

Yhteistyöllä saavutettaisiin tässä tilanteessa mielestäni merkittäviä synergiaetuja, jotka parantaisivat kolmen tahon asemaa. Liian monella saman aiheen nettifoorumilla keskustelu sirpaloituu ja resursseja kuluu hukkaan. Yhteinen foorumi tarjoaisi kiistattomia etuja:

Roolipelit.netin valmis foorumi tarjoaisi Roolipelaaja-lehden lukijoille valmiin foorumin ja 900 käyttäjää ja samalla potentiaalista lehden lukijaa. Samalla lehden lukijoilla olisi vaivaton tie verkkokauppaan, jolloin olisi helppoa siirtyä myös hankkimaan niitä uusia roolipeljä, joista foorumilla tai lehdessä keskustellaan. Samalla lkehden toimituskunta voisi käyttää vapaammin ja runsaammin voimavarojaan varsinaiseen työhön eli lehden työstämiseen, eikä resursseja tarvitsisi jakaa liikaa nettiportaalin päivittämiseen.

Roolipelit.net puolestaan hyötyisi yhteistyöstä olemalla entistä paremmin ajan hermoilla Suomen roolipeliskenessä ja verkkokaupalle foorumin volyymin kasvu voi olla myös otollista.

Suurin etu yhteistyöstä olisi nähdäkseni kuitenkin foorumien käyttäjille ja lehden lukijoille: ei tavallinen roolipelaaja jaksa kirjautua lukuisille yleisfoorumeille keskustelamaan roolipeleistä. Keskustelu pysyy aktiivisena ja elävänä kun ihmiset ohjautuvat samoille paikoille, eikä yleinen puhe roolipeleistä sirpaloidu pitkin kyberavaruutta. Monilla peleillä ja maailmoillahan on omia foorumeita, mutta mieltäisin sen skenelle eduksi, mikäli on pari (esim. Majatalo ja roolipelit.net) isoa foorumia. Juttuhan on toinen sitten kun roolipelaajien määrää aletaan suomen kielialueella laskea sadoissatuhansissa, mutta siihen menee vielä aikaa.

En ole koodaaja, mutta kuvittelisin, että olisi helppoa luoda esim. Roolipelit.netin sisään oma aihealue tai pari Roolipelaaja-lehdelle. Nimetkin ovat mukavan lähellä toisiaan.
Roudan maan toinen painos nyt ulkona. Myrrysmiehet kustantaa ja jälleenmyy.
Avatar
Kuusikeiju
 
Viestit: 418
Liittynyt: 11 Kesä 2004, 13:17

Miksi kaksi foorumia ei fuusioidu?

ViestiKirjoittaja Admin » 11 Helmi 2006, 11:33

Yhteistyötä on kyllä ehdotettu Roolipelaaja lehdelle ennenkuin tuota foorumia siellä edes oli. Lupasivat ottaa yhteyttä asian tiimoilta, joten odottelen vielä vastausta. Tarjoaisimme varsin mieluusti heille foorumi ja vaikka julkaisuympäristönkin jos niikseen tulee. Esim. artikkeleiden alkujahan voisi julkaista täällä ja linkittää lehden tilaukseen jos haluaa lukea koko artikkelin jne.

Toivotaanpi siis että sieltäpäin otetaan piakkoin yhteyttä.
Admin
Site Admin
 
Viestit: 187
Liittynyt: 03 Touko 2004, 10:01


Paluu ÄrriPurrin palsta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php