Mitä RQ:n lisäksi?

Kysy Ärripurrilta roolipeleistä. Ärripurri voi jopa vastata.

Valvojat: Thaumiel_Nerub, ärripurri

Mitä RQ:n lisäksi?

ViestiKirjoittaja Lord-atte » 19 Touko 2006, 06:39

Kun täss olen tätä roolipelaamista aloitellut niin kysyisisin että mitä minun kannattaisi ostaa runequestin (selvennetty painos) lisäksi??
Minulla nyt siis on vain se Runequest :) ?
Avatar
Lord-atte
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17 Touko 2006, 14:19
Paikkakunta: Porvoo

ViestiKirjoittaja Kuusikeiju » 19 Touko 2006, 11:11

Jos pidät RuneQuestista ja sen säännöt tuntuvat mukavilta, suosittelen seuraavana hankintana esim. Riimumestarin kirjaa. Siinä on lisää hirviöitä, loitsuja ja ohjeita Runequestiin. Mikäli nimenomaan hirviöitä haluaa lisää, niin Gloranthan olennot ja salaisuudet on hyvä kirja.

Jos seikkailujen tekeminen tuntuu hankalalta ja siihen tarvitsee apua, niin Aarnikotkien saari tai Auringon kreivikunta ovat kumpikin hyviä paketteja. Kummassakin on kuvailtu alue ja lukuisia seikkailuvaihtoehtoja kyseisellä paikkakunnalla.

Sitten on sekin vaihtoehto, että ottaa testimielessä rinnalla toisen roolipelin, jolla vuorotella. Esimerkiksi Piruja miehiksi olisi hyvä kontrasti RuneQuestille ja hankintana aika edullinen.
Roudan maan toinen painos nyt ulkona. Myrrysmiehet kustantaa ja jälleenmyy.
Avatar
Kuusikeiju
 
Viestit: 418
Liittynyt: 11 Kesä 2004, 13:17

ViestiKirjoittaja GoingDown » 19 Touko 2006, 12:18

Valitettavasti vain Riimumestarin kirjan saatavuus taitaa olla melkoisen huono. Ehkä huuto.netistä voi käytettynä löytää.
Vaihtoehtona voisi olla hankkia vanhan Magus-roolipelilehden numerot - niistä löytyy paljon Riimumestarin kirjan tietoja vastaavat asiat. Ja lisäksi Maguksista löytyy paljon seikkailuja, ja kuvauksia paikoista jne. Arkkikivi (http://www.arkkikivi.net) myy Arkkimagus-pakettia - kaikki julkaistut Magus-lehdet pakettina!

Aarnikotkien Saarelle ja Auringon Kreivikunnalle minulta myös äänet. Molemmissa kirjoissa on paljon mielenkiintoista seikkailtavaa.

Kesällä on tulossa Mongooselta uusi versio Runequestista, mutta tuskin sitä suomennettuna on tulossa, mutta se taannee sen, että materiaalia voi jatkossa saada helpommin.
Avatar
GoingDown
 
Viestit: 6
Liittynyt: 30 Touko 2005, 06:18

Kiitos

ViestiKirjoittaja Lord-atte » 19 Touko 2006, 12:46

kiitos ja kumarrus,Mutta entäpä tuo vanhat rodut ja gloranthan kultit?? kaverilla olisi jo tuo auringon kreivikunta joten kannattaisiko ottaa myös nuo 2 edellämainitsemaani tuotetta? katsokaas jos kamuilta löytyy tarinaa ja seikkailua? :?
Avatar
Lord-atte
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17 Touko 2006, 14:19
Paikkakunta: Porvoo

ViestiKirjoittaja Kuusikeiju » 19 Touko 2006, 19:37

Vanhoja rotuja en arvottaisi ihan kärkeen. Se on suureksi hyödyksi lähinnä silloin, kun pelaajat tahtovat pelata muitakin kuin ihmisiä. Kirjassa kun kuvaillaan haltiat, kääpiöt ja peikot sangen syvällisesti. Teoksessa on myös useiden muiden Gloranthan maailman älykkäiden lajien suppeammat kuvaukset, sekä iso määrä seikkailunalkuja: nämä ovat kuitenkin aika viitteellisiä ja Runequestin valmisseikkailuista oli ainakin meille aloittelijoina paljon enemmän hyötyä.

Gloranthan kultit on puolestaan pelimukavuutta kummasti lisäävä. RuneQuestin säännöt kun ovat sellaiset, että uskonnoilla on merkitystä ja perussäännöt sivuuttavat uskonnot miltei kokonaan. Gloranthan kulteissa on sekin piilevä hyöty, että sitä lukiessa syntyy valtavasti hahmoideoita, joita haluaa päästä pelauttamaan. Se antaa myös pelinjohtajalle mahdollisuuksia suunnitella paremmin konnia seikkailuihin. Jos irtorahaa on, niin hankkikaa ihmeessä.

Käärmepiipun syvänne oli nuorempana kiva seikkailu, vaikka siellä hahmoja kuoli kuin kärpäsiä talvella. Se oli silti omalla tavallaan vänkää, että aina kun hahmot uskoivat olevansa kyllin kovia, piti mennä Käärmepiipun syvänteeseen todistamaan kovuuttaan.
Roudan maan toinen painos nyt ulkona. Myrrysmiehet kustantaa ja jälleenmyy.
Avatar
Kuusikeiju
 
Viestit: 418
Liittynyt: 11 Kesä 2004, 13:17

ViestiKirjoittaja Telperion » 19 Touko 2006, 21:55

Höm...tämä nyt on vähän väärä foorumi tälle, mutta...

Minulla on RQ 2. laitoksen (käännetty suomeksi) kirjoja:

Pelaajan ja Pelinjohtaja kirja.

Riimumestarin kirja

Gloranthan kultit

Kauhun ja pimeyden kultit

Vanhat rodut

Gloranthan olennot ja salaisuudet

Itse en noilla mitään tee, joten...nimellistä korvaus vastaan (ja postituskuluja) voin luopua koko rotlasta.
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

ViestiKirjoittaja Lord-atte » 19 Touko 2006, 22:29

Tuo riimumestarin kirja kiinnostaa,olennot ja salaisuudet myäs/ehkäpä jopa kauhun ja pimmeyven kultit!! joten ehkä saamme kaupat aikaiseksi?
Avatar
Lord-atte
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17 Touko 2006, 14:19
Paikkakunta: Porvoo


Paluu ÄrriPurrin palsta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php