Mustia haltioita ylämaailmassa?

Dungeons & Dragons 3.x, 4e, 5e, Pathfinder, Heroes Against Darkness...

Valvojat: Thaumiel_Nerub, vader

Mustia haltioita ylämaailmassa?

ViestiKirjoittaja Kuokkanen » 25 Helmi 2017, 19:40

Just eilen ostin Fantsusta D&D5 Player's Handbookin. Ajatuksena on tehdä kuumalta hiekka-aavikolta kotoisin oleva tummaihoinen haltia. Kirjan mukaan drow-rotu on poikkeuksetta Underdarkista kotoisin ja ominaisuudet sen mukaisia, joten aliroduksi häätynee valita high elf. Käykö ajatus yhtään järkeen? Vai onko pelin kaikki mustaihoiset haltiat poikkeuksetta Underdarkista kotoisin olevia valolle arkoja otuksia?

Muuten haluaisin hahmosta tarinankertojan ja taikajuomia (potion) valmistavan tietäjän, joka vaeltaa maailmaa keräten tietoa ja artifakteja. Herbalism kit lähtee mukaan ja säännöstön mukainen hahmoluokka lienee druid (Akvavitixin englanninkielinen hahmoluokka/titteli). Mitä muuta tulisi ottaa huomioon?
Kuokkanen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Helmi 2017, 18:58

Re: Mustia haltioita ylämaailmassa?

ViestiKirjoittaja Miihkali » 27 Helmi 2017, 14:46

Tummaihoisen haltian tarkempi tausta riippunee lähinnä pelimaailmasta. Käytättekö valmista vai omaa pelimaailmaa? Vaikka käyttäisittekin Forgotten Realmsia tai jotakin muuta valmismaailmaa, se ei tarkoita, etteikö miljööseen voisi tehdä muutoksia ja lisäyksiä. Jos pelinjohtaja on sitä mieltä, että totta kai aavikolta voi löytyä tummahipiäinen haltia, niin tee ihmeessä sellainen! Ajatus on hyvä jo siksikin, että poikkeaa fantasiassa epämiellyttävän tyypillisestä "pahikset tunnistaa tummasta ihosta" -filosofiasta. Enkä myöskään näe, miksei suurhaltia voisi yhtä hyvin olla tummaihoinen. Ovathan kaikki ihmisetkin samaa lajia, vaikka ulkonäöltään toisistaan poikkeavatkin. Drow ei tosiaan oikein sovi aavikon asukkaaksi, kun jo pelkkä auringon näkeminen pistää pään pyörälle.

Druidia en ole koskaan pelannut millään systeemillä, joten en osaa sen pelaamisesta antaa suurempia vinkkejä. Jos luvassa on kuitenkin perinteistä luolailua, niin ehdotan, että ostat aseen ja haarniskan lisäksi hahmollesi myös muutaman soihdun ja säilykeannoksen, leilin, lapion, hakun, köysiä (joista yhdessä entraushaka), sorkkaraudan jne. Useimmissa seikkailuissa noita ei tarvita, mutta sitten kun tarve iskee, perusvälineet on hyvä olla.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Mustia haltioita ylämaailmassa?

ViestiKirjoittaja Kuokkanen » 01 Maalis 2017, 18:13

Miihkali kirjoitti:Druidia en ole koskaan pelannut millään systeemillä, joten en osaa sen pelaamisesta antaa suurempia vinkkejä. Jos luvassa on kuitenkin perinteistä luolailua, niin ehdotan, että ostat aseen ja haarniskan lisäksi hahmollesi myös muutaman soihdun ja säilykeannoksen, leilin, lapion, hakun, köysiä (joista yhdessä entraushaka), sorkkaraudan jne. Useimmissa seikkailuissa noita ei tarvita, mutta sitten kun tarve iskee, perusvälineet on hyvä olla.

En ole missään vakituisessa ropeporukassa. RPG:tä olen pelannut ainoastaan Maraconissa (Oulun RPG-tapahtuma 3-4 kertaa vuodessa), jossa D&D5 näyttää ottaneen aiemmin suositun AD&D2:n paikan. Jos noudatan hahmonluontisäännöstöä pilkuntarkasti, niin saan rahaa vaan 10 kultapalaa outlander-taustalta + taustan ja hahmoluokan varusteet. Sillä ei kovin paljoa ostella. Lisäksi saatan joutua vaihtamaan sapelin pergamenttiin ja musteeseen, joka jättää aseiksi lyhyen jousen ja sauvan. Siis hahmosta tulisi enemmän Akvavitix kuin Väinämöinen. Tuosta lähen liikkeelle ja 'conissa saatan pyytää pelinjohtajalta lisää varusteita sekä aikaa valmistaa parantavia ja vahvistavia taikajuomia.
Kuokkanen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Helmi 2017, 18:58

Re: Mustia haltioita ylämaailmassa?

ViestiKirjoittaja Miihkali » 03 Maalis 2017, 16:15

Okei. En tunne vitoslaitoksen hahmonluontia niin tarkasti, mutta joo, kympillä ei tosiaan ihmeempiä ostella.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Mustia haltioita ylämaailmassa?

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 14 Maalis 2017, 13:51

En tiedä vitosedikasta, mutta saako druidit siinä käyttää teräaseita ja metallihaarniskoja edes?
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: Mustia haltioita ylämaailmassa?

ViestiKirjoittaja jonkka » 16 Maalis 2017, 16:28

Metallihaarniskoja tai -kilpiä 5E:n druidit eivät käytä, mutta metallisia teräaseita kylläkin.
jonkka
 
Viestit: 26
Liittynyt: 09 Helmi 2016, 18:46


Paluu D20 Fantasia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php