Pendragon

Valvoja: Thaumiel_Nerub

Pendragon

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 24 Syys 2009, 18:39

En nyt ainakaan hakua käyttämällä löytänyt tälle pelille topsua.

Tuo siis tipahti tänään postiluukusta, 4s edikka. En ole peliä koskaan pelannut. Aluksi luulin, että olen, mutta muistin väärin, se olikin Chivalry & Sorcery... anyways.

Ensifiilikset kirjasta tuli mitä siitä muistelin sanottavan. Tämähän on se peli, missä pelataan "sukua", eli peli jatkuu jälkeläisten muodossa, ellen väärin muista? Takakannesta huomasin, että peli on Chaosiumin (mm. Call of Cthulhu) ja mietin, mahtaako tämä käyttää samankaltaista 100% BRP-systeemiä.
Kun katselin tekijälistaa, huomasin, että kansikuvan on maalannut Stephen King :?: :!: Voiko joku kertoa, onko tuo joku toinen samanniminen King kuin se kauhukirjailija King? Olen kyllä kuullut, että King on ollut bändissä ja harrastanut mm. maalausta, mutta...

Itse pelistä siis en paljoa tiedä, mutta kun nyt selailin sen suunnilleen läpi, vaikutti siltä, että pelin taustaan on käytetty paljon vaivaa. Paljon tekstiä, joka sivulla ei ole välttämättä numeron numeroa vaan enemmän informaatiota, historiaa ja fluffia. Mitä takakantta katsoin, lähteenä on käytetty useita historiallisia kirjoja. Peli siis taitaa olla historiallisesti "realistinen", jos unohtaa peikot?
Itse sääntöjä koitin nopeasti vilkaista, että saisin kuvan minkälainen peli on niiltä osin, mutta ainakin nopeasti selattuna minkäänlaista yhteenvetoa säännöistä oli vaikea löytää, eli ne jäivät auki melko pitkälti.

Kuinka moni on tuota pelannut, miten peli haitakseen tai edukseen erottuu muista suurista fantasiapeleistä mm. Rune Quest, D&D, WHFRP jne.? Säännöt, toimiiko, ovatko nysvääjän unelma vai helpot ja nopeat? Yleisesti mitä mieltä olette pelistä ja yleistä keskustelua ko. pelistä muutenkin.

Kuva

(Pistin nyt loppuun vielä kuvan siitä omistamastani edikasta, että tulee topiciin vähän väriä :lol: )
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

ViestiKirjoittaja Mokoma » 25 Syys 2009, 12:31

Omistin tuon edikan joskus muinoin, ja tuli sitä ihan pelattuakin muutamaan iltaan.

Kyseessähän ei ole mikään iloinen prinsessojen pelastamis / saat puolivaltakuntaa satuilu vaan lähes simulaatio varhaiskeskiaikaisen ritarin/aatelis suvun elämästä. Mukana on huomattavan paljon kaikkea muuta kuin seikkailua, politikointia, talven yliselviämistä, tuomarointia jne...riippuen hieman noppatuurista ja pelaajan päätöksistä.

Mekaniikkahan on aika simppeli heitöt d20 ja yrität saada mahdollisimman ison, ylittämättä kuitenkaan taitoasi. Koska peli sisältää paljon lautapelimäisiä ominaisuuksia, niin on aika vaikea verrata mihinkään nykyiseen peliin, hieman ehkä burning wheelin tyyliin.

Hyve/pahe systeemi on ihan hauska, kannattaa katsoa valmisseikkailujen ohjeita nöiden käyttöön muuteen noita helposti ignooraa tai pahempaa käyttää joka tilanteeseen joilloin pelaajaa hahmon takana ei tarvitse kuin noppakoneeeksi.

Loitsiathan ovat mukana lähes sivuhahmoina(toki on hauska pelata hahmoa joka tulen sytytämisen jälkeen palaa ensiseikkailuuun...vuoden päästä) ja naiset sotureina oli lisätty hieman pitkin hampain. Taustamateriaaliahan löytyy kirjasta ihan mukavasti, ja lisäkirjoista vielä enemmän. Jopa niin paljon että itselleni tuli hieman turhan umpeenkirjoitettu olo ensimmäisillä pelikerroilla.

Loppujen lopuksi päädyimme käyttämään osaa säännöistä ja pelasimme hieman vapaampia ritareita basic rolella. Esim: Massataistelut kääntyy mainiosti peliin kuin peliin.

Ihan hauska, erinlainen peli. Mutta ei mikään helppo varsinkaan jos odottaa perinteistä lohari mättöä.
so far, so good, so what?
Avatar
Mokoma
 
Viestit: 572
Liittynyt: 11 Syys 2006, 09:52


Paluu Muut fantasiapelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php