FATAL

Valvoja: Thaumiel_Nerub

FATAL

ViestiKirjoittaja Miihkali » 27 Kesä 2011, 10:38

Mitäs mietteitä tästä legendäärisen huonosta fantasiapelistä, joka on siis mytologisesti ja historiallisesti tarkin koskaan tehty peli? FATAL oli alunperin lyhenne Fantasy Adventure For Adult Lechery, mutta toisessa laitoksessa se uudelleentulkittiin From Another Land, Another Timeksi. Jos ei peliä tiedä, niin sitä kuvaa hyvin alkupuolelta löytyvä kuvaus roolipelaamisesta:

For instance, assume you are an adventuring knight who has just fought his way to the top of a dark tower where you find a comely young maiden chained to the wall. Some may choose to free the whimpering wench. Others may free her while hoping to win her heart. Instead of seeking affection, some may talk to her to see if they can collect a reward for her safe return. Then again, others may be more interested in negotiating freedom for fellatio. Some may think she has no room to bargain and take their fleshly pleasures by force. Others would rather kill her, dismember her young cadaver, and feast on her warm innards.

Kyllä, tuo viimeinen olen minä.

Pelin tekijöillä oli ilmeisesti tarkoituksena tehdä mahdollisimman tarkka peli, joten sääntöjä löytyy ihan kaikelle, kuten pään muodolle ja jalan koolle. Nämä kuitenkin kuuluvat luokkaan "harvinaiset ominaisuudet", toisin kuin esim. nännien muoto ja koko, vaginan syvyys tai peräaukon venyvyys. Muutenkin tuntuu että tekijät ovat olleet erityisen hurahtaneita seksiin, erityisestei peppusellaiseen. Pelissä on mahdollista saada pelattavakseen jättiläinen, joka aiheuttaa villiä anaaliseksin tarvetta jokaisessa jalan päässä olevassa ihmisessä, tai seikkailla lapsia kaappaavalla peikolla. Pelissä on myös erilliset kusemissäännöt.

Itse en keksi yhtään syytä, miksi roolipelissä pitäisi olla erilliset säännöt raiskaamiselle ja seksin mallintamiselle. Tosin tekijäthän itse sanovat sisällyttäneensä seksin ja goren peliin vain koska ne ovat olleet niin tärkeitä Euroopan historiassa. Uskoo ken tahtoo. Hyvin hilpeä peli ainakin on, vaikkakin uskoisin hauskuuden karisevan kun siirrytään silmäilystä itse sääntöjen opetteluun tai pelaamiseen. Tosin olen kuullut sitäkin että kaikesta huolimatta FATALin taistelusäännöt ovat ihan toimivat ja hauskat, kunhan jättää kaiken turhan pois. Vaikea sinänsä uskoa, kun monissa säännöissä ei tunnu olevan mitään järkeä tai ne on tehty hutaisemalla (esim. vauvalla on iso miinus ominaisuuksistaan, mutta silti hyvällä onnella muksusta voi tulla kookkaampi kuin keskivertoaikuinen). Lisäksi mukana on liitteenä täysin geneerinen, kahdentuhannen satunnaisen taikatapahtuman luettelo. Niitä ei ole ryhmitelty mitenkään, ja kontekstista riippumatta aina kun jotain satunnaista taikajuttua tapahtuu, se arvotaan tuosta luettelosta D2000:lla. Mahdollisuutena on mm. paskantaa tiiliä tai synnyttää klooneja kikkelin kärjestä.

Hienolta peliltä vaikuttaa kaiken kaikkiaan. Upeinta on, että koko tuhatsivuista läpyskää voi selata suoraan intternetissä. Opuksen kuvitus näyttää itseasiassa aika hyvältä.

Pahoittelen nyt lopussa vielä ajoittaista kiroilua, mutta jotenkin tämä peli houkuttelee siihen väistämättä.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

FATAL

ViestiKirjoittaja Nuurori » 27 Kesä 2011, 13:48

Joo fatal on ihan mieletön. Pelaaminen ei tulis kysymykseenkään, mutta naurettiin me kerran pari tuntia yhtä soittoo kun tutustuttiin kaverin kanssa sääntöihin. Suunnittelin jopa fatalista modernisoitua (pelattavaa) n20-versiota. Vai missä muuussa pelissä voi druidi joutua anal frenzyyn?
Avatar
Nuurori
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1339
Liittynyt: 07 Loka 2009, 21:44

FATAL

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 28 Kesä 2011, 06:27

Mitä FATALista sanoisi? Äärettömän raskas mielestäni. Vajaa tuhat sivua. Hirveästi lukemista siis. Mielestäni roolipeli, mikä painaa kymmenen kiloa repussa on liian raskas. Toinen lievä kysymysmerkki on pelin "pikkupervoilu". Vaikka peli on aikuisille tehty, niin tarkoittaako se sitä, että aikuisten makuun kuuluu sellainen mikä aiheuttaa hihittelyä?

Olen lukenut peliä ja jonkun koneen kovalevyllä se onkin ladattuna. Mielestäni se on sinäänsä tarpeeton peli kokonaisuudessaan, vaikka siellä on muutamia ihan oikeasti hyviä ideoita seassa.

Violence RPG on hyvä esimerkki ylitseampuvasta huumoripelistä, mutta sen huumori menee niin pitkälle, että se on ei pelattava. Mutta sehän on tarkoituskin. Pelin hauskuus on se, että ohjekirjaa kun lukee niin sen säännöt on aasista revityt. Mikä on hauskaa. FATAL yrittää olla tosissaan mikä on hieman pelattavaa. Toisaalta, jos se olisi huumorilla tehty niin jo sen koko veisi vitsin pois. Mutta koska peli on tosissaan kirjoitettu siten mitä se on, niin se vie MIE-pisteitä (suom. CoC SAN).

Jotkut asiat ovat oikeasti hyvin kirjoitettu ja käsitelty, mutta valitettavasti ne hukkuvat kaikkeen hölmöyteen ja Myrkky-tasoiseen "aikuisille suunnattuun" mikä esitellään realismina.

Totta on, että keskiajalla seksi oli raadollisempaa kuin nykyään eikä seksuaalinen väkivalta ollut harvinaista. Kuitenkin pelinjohtajat sitä osannevat tuoda peleihinsä itse ilman, että siihen pitää ohjata. Pelin "realistisuus" koska ei ole muka pervohuumoria vain ampuu yli.

Joskus RPG.netissä luin ketjua FATALin pelaajista ja jos se ketju piti paikkansa, ihme hiippareita sitä peliä yleensäkin pelaa. Voisiko normaali peliryhmä saada FATALista jotain muuta kuin jättinänneillä ja venyvillä peräaukoilla maustettua pervo-festivaalia? Mikä ettei, kunhan osaa katsoa, mitä käyttää. Kaikilla statsteilla kun ei ole mielestäni pelissä käyttöarvoa ja kaikkea ei tarvitse arpoa välttämättä niin "tarkasti". Vaikkapa hahmonluonnin miljoona taulukkoa jokaiselle yksityiskohdalle ja kasvonpiirteelle, vaikka "pervoilut" unohtaakin.

Netissä peliä parjataan paljon ja tuntuu, että suuri osa siitä ei ole objektiivista, vaan on tartuttu peppun venyvyyteen ja unohdettu kaikki muu. FATALissa nuo ovat kuitenkin se suurin piirre mitkä pelin erottavat muista, siksi niihin varmaan tartutaan. Ja pelillisesti mitä itse roolipeliltä haluan saada tukemaan seikkailujani noilla ei ole mitään merkitystä.

Jos FATAL olisikin väärinymmärretty, se ei kuitenkaan itse yhtään sitä asiaa auta. Jos "realistisuus" vaikuttaa suurimman osan mielestä pervolta huumorilta ja oudoilta fetisseiltä, siitä on vaikea päästä irti. FATALissa kyllä on suhteellisen laadukas kuvitus paikoitellen mikä on yllättävää.

Mutta pelin sivumäärä ja mistä suuri osa sisältöä koostuu on FAIL. Realistiseen peliin minulle piisaa vähempikin ja jos sitä ajattelee huumoripeliksi, niin minulle pelipöydässä kyllä kelpaa hieman erilainenkin huumori. FATAL on vaikea lapsi.

Joskus kun luin FATALia ja ajattelin tehdä siitä arvostelun, kokosin siitä kaikkia hyviä ideoita ylös. Harmillisesti vain olen hukannut muistiinpanoni. Sieltä oikeasti löytyy niitä hyviäkin juttuja välistä. Ne vain katoavat kaikkeen turhuuteen, mitä en itse koe roolipelissä tarvitsevani. Potentiaalisesti ihan jees peli on menty hölmöilemällä pilaamaan ja siksi suurelta yleisöltä ei saa kunniaa ja vain perverssit ja limaiset hyypiöt siitä löytävät vain sen oudon perverssin kermavaahdon. Normaalille pelaajalle ei-ei, hyypiölle jes. Potentiaalinen peli ryssitty.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

FATAL

ViestiKirjoittaja NiTessine » 28 Kesä 2011, 12:26

Ei sitä ole väärinymmärretty. Se on rasistinen ja misogynistinen läjä sitä itteään ja minkään positiivisen etsiminen on vähän kuin ettisi natsien politiikasta niitä hyviä puolia. Siellä ei oikeasti ole mitään mitä joku toinen ei olisi tehnyt paremmin ilman sitä kaikkea vastenmielistä soopaa siinä sivussa.

Olen lukenut tuota järkälettä aivan liian pitkälle. Kävin myös läpi aikoinaan RPG.netin flamewarit aiheesta. Tämä peli on noin 800-1000 sivua (eri editioiden välillä on vähän heittoa) raiskauksen ihannointia ja koprofiliaa, hakattu huonolla englannilla PDF-fileeksi monomaanisella raivolla. Ihan oikeasti, ei siitä tarvitse edes keskustella.

Kokonaisuudessaan se on roolipelien historian huonoin peli.

MacLennan ja Sartin totesivat sen parhaiten: http://www.rpg.net/reviews/archive/14/14567.phtml
LISTEN TO THE CHAIR-LEG OF TRUTH! IT DOES NOT LIE!
Avatar
NiTessine
 
Viestit: 328
Liittynyt: 14 Syys 2004, 05:05

FATAL

ViestiKirjoittaja Nuurori » 28 Kesä 2011, 15:48

Voisi sanoa, että FATAL on peli kovisnörteille :D
Avatar
Nuurori
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1339
Liittynyt: 07 Loka 2009, 21:44


Paluu Muut fantasiapelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php