Rune Quest II ja jumalten rukousedut. Anna mielipiteesi!

Valvoja: Thaumiel_Nerub

Rune Quest II ja jumalten rukousedut. Anna mielipiteesi!

ViestiKirjoittaja Telperion » 27 Marras 2011, 14:34

Hei!

Olen parhaillaan kääntämässä Scarred Landsin jumalten rukousetuja RQ II järjestelmälle. Homma on vielä vähän kesken, mutta olen saanut kaikenlaista matskua käännettyä suomeksi ja sääntömekaniikkaa viilattua. Koko tämä keskustelu tulee olemaan aika yksioikoista, joten kenenkään ei tarvitse pelästyä, jos Scarred Lands tai RQ II eivät ole tuttuja. Postaan alle lyhyet (siis todella lyhyet) kuvaukset jumalista ja heidän rukouseduistaan. Pyytäisin teitä kommentoimaan ja ehdottelemaan muutoksia.


Scarred Landsin kampanjamaailma on siitä erikoinen, että jumalat ovat paljon enemmän läsnä tässä maailmassa, kuin monissa muissa. Papistolla on paljon valtaa, koska heidän ansiostaan Taivaalliset Kansat elävät vapaina Titaaneista ja näiden luomista hirviöistä – enimmäkseen. Jumalat ovat antaneet alamaisilleen monia lahjoja ja opettaneet heille sopivat tavat palvoa itseään: käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella Jumalalla on omat erikoisalueensa joiden piirissä pelaajahahmo voi rukoilla avustusta. Nämä rukoukset voivat olla mitä monimuotoisimpia, mutta ne ovat kaikki lyhyitä. En mielellään puhu paljoa pelimekaniikasta tässä vaiheessa, mutta käytännössä jokainen taisteluvuorolla (kesto noin 5 sekuntia) seikkailijalla on käytössään 2 – 4 taistelutoimintoa, ja hän voi käyttää korkeintaan kolme näistä rukoillakseen Taivaallista Apua/Johdatusta. Jokainen rukoilemiseen käytetty taistelutoiminto antaa +5 yritettävään kykyheittoon, joka täytyy tehdä välittömästi rukouksen loputtua. Apua voi rukoilla siis korkeintaan kolmen taistelutoiminnon ajan, josta saa yhteen nopanheittoon +15 Taivaallisen Avustuksen. Kyseessä on d100-järjestelmä, joten tämä ei välttämättä kuulosta paljolta, mutta henkiinjääminen on joskus pienemmästäkin kiinni. Mikä kaikkein mukavinta: seikkailijat voivat rukoilla apua useammalta kuin yhdeltä Jumalalta, jos nämä Jumalat ovat tarpeeksi läheisiä liittolaisia.

Corean Suojelija, Kostaja: ritarillisuuden, käsitöiden, voiman, suojelemisen ja viisauden jumala

Yksikään Jumalista ei ole antanut yhtä paljon kuolevaisille palvelijoilleen, kuin Corean Suojelija, Suuri Ristiretkiläinen, Taivaallisen Sodan johtaja. Hänellä on isänsä Kadum Vuortentuhon voimat ja äitinsä Denev Maaäidin viisaus, mutta on joka suhteessa parempi kuin kumpikaan titaanivanhemmistaan. Coreanin haarniskoitu ja aseistettu olemus ilmaisee hänen rooliaan suojelijana. Hänen haarniskansa symboloi siteitä maan metalleihin. Hänen miekkansa on taottu Seppä-Titaani Golthaggan jätteistä ja jäähdytetty Titaanin verellä, symboloiden Coreania ritarillisena soturina. Corean vaatii seuraajiltaan taipumatonta hyveellisyyttä, mutta palkitsee heidät runsaasti suojeluksellaan ja etuoikeutetulla asemalla taivaassa kuoleman jälkeen.

Rukousedut: Sepät, panssaroijat, kultasepät ja asesepät kaikki pyytävät apua pyrkiessään takomaan täydellisiä työkaluja, panssareita ja aseita. Corean siunaa myös monia muita: sotilaita suojellessaan kotejaan ja perheitään pahuudelta; Hevosrenkejä näiden hoitaessa eläimiä; Lainvartijoita heidän tuodessaan rikollisia tuomiolle. Titaaniensaastan tappaminen Coreanille pyhällä pitkämiekalla saa myös jumalan siunauksen.

Madriel Armahtaja, Armon Ensimmäinen Enkeli: auringon, valon, taivaan, pelastuksen, parantamisen ja maanviljelyn jumalatar

Madriel, armollinen ja kaunis, parantaa kaikki sairaudet, valaisee kodit and elävöittää peltoja auringon lämmittävillä säteillä. Taivaallisessa Sodassa Madriel oli Armahtaja: haarniskoitu enkeli, lentäen riikinkukon höyhenien koristelemilla siivillä, kantaen puhtaasta auringonvalosta muodostunutta keihästä. Mardiel ja hänen seuraajansa taistelevat väsymättä kärsimystä ja hänen kaksossiskonsa Belsamethin painajaismaisia hirviöitä vastaan. Scarred Landsin maallikot tuntevat Madrielin armeliaimpana ja lempeimpänä jumalattarena. Hänen temppelinsä ovat suosittuja kautta maailman, erityisesti titaanien taikuuden köyhdyttämien maiden alueilla.

Rukousedut: Madrielin uskolliset saavat suojaa nekromanttisilta loitsuilta ja heidän parantavat loitsunsa ovat muita väkevämpiä – Madriel antaa hänen nimissään tehtäville parannusloitsuille korkeintaan +3 bonuksen joka lisätään loitsun palauttamiin kestopisteisiin (ei kuitenkaan voi ylittää maksimia). Ensiavun ja parantamisen taidot saavat myös Madrielin siunauksen.

Tanil Metsästäjätär: matkustamisen, metsästämisen, puunviljelyn, musiikin, jousiammunnan, vapauden ja hyvän onnen jumalatar

Itsenäinen ja villi, mutta silti lempeä: Tanilia palvotaan harvoin kaupungeissa. Kuten jumalattarensa Tanilin uskolliset viettävät aikansa maanteillä ja sivilisaation ulkopuolisessa luonnossa. Hänen seuraajansa ovat jaloja sieluja, kuten Veshin Valvojat, bardit, kauppiaat ja monet rosvot. Haltiat, jotka ovat menettäneet oman jumalansa, ja osa armahdusta etsivästä titaaninsaastasta, kuten dryadit ja yksisarviset, kunnioittavat Tanilia.

Denevin ja Hrinruukin tytär, Tanil voitti lopulta isänsä.Tanilin teot Taivaallisessa Sodassa korostivat hänen kykyjään jäljittää Titaaneja, ja näiden saastaa, jotka yrittivät piilotella jumalten oikeutetulta raivolta. Hänen avatarinsa näyttäytyy maan päällä hoikkana jousiampujana, joka kantaa hopeisia - ihmissusien lihaa himoitsivia - nuolia.

Rukousedut: Kaikki hyökkäykset heittoaseilla ja jousilla, kuten myös esiintymisen, musiikin, jäljittämisen ja luonnossa selviytymisen taidot.

Hedrada Lainantaja, Tuomari: lain, oikeuden, vaurauden, järjestyksen, kaupunkien ja tiedon jumala

Golthainin ja Denevin poika, Hedrada ansaitsi tunnistusta ensimmäisenä jumalana, joka ymmärsi että Titaaneille täytyi tehdä jotain, jotta maailma selviäisi jatkossakin. Hedradaa juhlitaan sivilisaation suojelijana, ja hänen seuraajansa saavuttavat usein kaupunkien virkoja, muodostaen sivistyksen selkärangan. Kauppiaat, kääpiöt, tietäjät ja jotkin velhot palvovat Hedrada, ylistäen hänen vaurauttaan ja tietoaan. Eksemplaarit puolestaan omistautuvat Hedradalle tiellään kurin ja tiedon perikuviksi.

Valitessaan avatariaan Hedrada päätyi voimakkaaseen ihmishahmoon, joka pukeutuu yksinkertaiseen lainoppineen tai viisaan kaapuun ja kultaiseen kruunuun, joka kantaa massiivista kahdenkäden vasaraa.

Rukousedut: Hedradan uskolliset saavat Taivaallista Apua totuuden paljastamiseen tai vastustaessaan tunteisiin vetoavaa taivuttelua ja keplottelua. Tämän lisäksi he saavat apua myös kaupankäyntiin ja opettamiseen.

Enkili Huijari, Muodonmuuttaja, Epäonnekas: myrskyjen, pilailun, kaaoksen ja epäonnen jumala tai jumalatar

Lethenen ja Gulabenin oletettu jälkeläinen, Enkili on taivaallisen, kaoottisen, myrskyn ilmentymä. Jopa Enkilin sukupuoli on häilyvä, hänen näyttäytyessä niin miehenä kuin naisena ilmentäessään eri Taivaallisia Aspektejaan. Ne jotka uskovat Enkiliin palvovat usein hänen miespuolisia Aspektejaan: merimiehet, sen sijaan, uhraavat Enkili Jumalattarelle, jotta hän ei murskaisi merimiesten laivoja myrskyillään. Sukupuolestaan huolimatta Enkilin maalaukset, veistokset ja kaiverrukset muuttuvat kerrasta toiseen: joskus hän on naamioitu jumala taistelemassa titaaneja vastaan käsissään varsta, joka sylkee ukkosta ja salamaa; joskus hän on traagisiin rakkaussuhteisiin viattomia viettelevä kurtisaani. Enkili, huijari jumalten joukossa, kylvää epäjärjestystä ja sekasortoa minne meneekään. Uhkapelurit ja varkaat saattavat ylistää häntä, mutta valtaosa väestöstä jättää hänelle lahjoja, jotta Enkili kulkisi eri suuntaan ja näin he säästyisivät epäonnelta.

Rukousedut: Akrobatian, merenkäynnin, uhkapelaaminen ja varastamisen taidot saavat Enkilin siunauksen. Johtuen Huijarin kaoottisesta luonteesta hän joka saa siunauksen tänään saattaa olla kirottu huomenna.

Chardun, Orjuuttaja, Yliherra, Suuri Kenraali: sodan, hallitsemisen, valloittamisen, ahneuden ja kivun jumala

Kukaan ei epäilen Chardunin apua maailman vapauttamisessa titaanien vallasta, mutta useiden rakkaus Orjuuttajaa kohtaan ei ylety yhtään pidemmälle. Chardun on tyranni jumalien joukossa. Mormon ja Gormothin sydämmettömät ja brutaalit teot muokkasivat kauan sitten tästä jumalasta laskelmoivan ja kylmän olennon, jonka julmuus on paljon kauheampaa kuin hänen alkukantaisten titaanivanhempiensa. Hänen kuolevaiset palvelijansa jäljittelevät jumalaansa sotilaallisella mahdilla ja vallanhimolla, joka pohjimmiltaan perustuu heikompien hyväksikäyttämiseen. Despoottiset kenraalit, rautanyrkkiset valtiaat, kurilliset palkkasoturit ja orjakauppaa käyvät kauppiaat kunnioittavat kaikki Yliherraa. Ne jotka vaativat tottelevaisuutta sen sijaan, että he ansaitsisivat sitä ja orjuuttavat maanmiehiään, rakkaitaan ja vihollisiaan yhtä suurella julmuudella ovat lähimpänä Chardunin mustaa sydäntä. Chardunin avatari, valloittava sankari, ilmestyy valkoiseen toogaan pukeutuneena voimakkaana miehenä. Hänen sandaalinsa ja vaatteensa helmat ovat alistettujen veren tahrimat ja kuolleiden luupölyn peittämät. Kädessään hän kantaa kultaista sauvaa, jonka toinen pää on heikkojen verta tihkuvien tappuroiden peitossa.

Rukousedut: Henkiseen lujuuteen, diplomatiaan, uhkailuun ja laskelmoivaan motiivien selvittämiseen liittyvät taidot saavat Chardunin siunauksen. Kaikki taidot, jotka liittyvät taistelutaktiikoihin tai sotastrategiaan. Kaikki lähitaistelutaidot saavat myös Chardunin siunauksen, kun niitä käytetään heikompien alistamiseen.

Belsameth Surmaaja, Salamurhaaja: pimeyden, kuoleman, painajaisten, petoksen, noituuden ja hulluuden jumalar

Mormon ja Mesoksen tytär, Belsameth on kaksossiskonsa vastakohta. Madriel Armahtajan lämmittäessä maata, Belsamethin kylmä kuu tuo kuolemaa fyysisesti heikoille, hulluutta henkisesti heikoille ja epätoivoa uskoltaan heikoille. Belsamethilla on kaksi avataria, joiden välillä hän vaihtelee halunsa mukaan: alabasteri-ihoinen viekotteleva kaunotar, jolla on yönmustat hiukset ja houkutteleva vartalo tai kauhistuttava korppikotkan siivillä varustettu noita-akka, jonka iho on suomuinen ja uhkaavat punaiset silmät. Basalttivaltaistuimeltaan kuun pimeällä puolella hän komentaa kuolevaisia palvojiaan levittämään kuolemaa ja hulluutta kautta koko kidutetun maailman. Pahat noidat, harpyijat, hiidet, ihmissudet ja muut muodonmuuttajat nauttivat hänen suosiostaan. Sama pätee joihin organisaatioihin, kun Muinaisten Kultti, joka terrorisoi niin kuninkaita kuin rahvasta yhtälailla salamurhaajan veitsellä.

Rukousedut: Belsamethin palvojat nauttivat jumalattarensa suosiosta hyökätessään Madrielin ja Tanilin seuraajien kimppuun. Hiiviskelyn, noituuden, viettelyn ja myrkyttämisen taidot saavat myös jumalattaren siunauksen.

Vangal Ryöstelijä, Tuhoaja: tuhon, ruttojen, nälänhädän, verenvuodatuksen, ukkosen ja katastrofien jumala

Syntynyt Chernin, Thulkasin ja Lethenen epäpyhästä liitosta, Vangal - vanhin jumalista - on tuhon perikuva, varsinkin sodan aiheuttaman tuhon. Yleensä hänet kuvataan valtavana soturina lian peittämässä panssarissa, hänen rastatukkansa veren peitossa, ja käsissään kaksi massiivista sotakirvestä kädessään, jotka ovat tämän jumalan edessä kaatuneiden titaanien veren tahrimat. Hän on tulivuorten ja katastrofien tuoman nopean kuoleman jumala, mutta myös hitaasti kuihduttavien nälänhädän ja kulkutautien jumala. Harmat kuolevaiset tarpeeksi hulluja palvoakseen Vangalia, mutta jotkut maksavat peloissaan suojelusta. Maailmanlopun kultti on omistautunut Vangalille, Vangalin Hevosmiehet, joita halveksitaan kuoleman ja tautien tuojina. Kaikki elämää arvostavat yhteisöt ajavat Hevosmiehet pois mailtaan - mikä ei ole helppo homma, koska Hevosmiehet ovat fanaattisia ja hirmuisia sotureita.

Rukousedut: Vangaalin palvojat lausuvat hänen nimeään ohittaakseen suojaavia loitsuja, jolloin heidän lyömäaseensa läpäiset taikuudella luodut seinät, kilvet ja panssarit muita tehokkaammin. Tällä tavalla Vangaalia kutsuva teurastaja voi ohittaa korkeintaan kolmen pisteen edestä taikuudella luotua suojaa. Vangaalin palvojat saavat siunauksen lähitaistelutaitoihin ryöstäessään ja murhatessaan ilman katumusta tai säälin häivää.
Telperion
 
Viestit: 384
Liittynyt: 14 Tammi 2005, 08:49

Paluu Muut fantasiapelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php