Uusi Warhammer Fantasy RPG

Valvoja: Thaumiel_Nerub

Uusi Warhammer Fantasy RPG

ViestiKirjoittaja Comi » 18 Tammi 2012, 19:39

Tulin tässä sattumalta törmänneeksi uuteen Warhammer Fantasy RPG:hen ja olisin kiinnostunut kuulemaan, jos jollakulla mahtaisi olla kokemusta kyseisetä pelistä ja siitä miten mahtaa tämä uusi edikak erota vanhoista. Olen pelaillut ja vetänyt vanhempaa kakkosedikkaa viimevuosina ja nyt ilmeisesti koko roska on jälleen päivitetty uuteen uskoon.

Kun vanhan kakkosedikan pelaamiseen tarvittiin vain d100, peruskirja ja tulostetut hahmolomakkeet, tämä uusi edikka tulee neljän kirjan boksina á 90 euroa boksi ja mukana tulee vain ko. peliin tarkoitettuja erikoisnoppia ja kaikenmaailman hahmo- ja taitokortteja, joten vähän on taas rahastuksen makua ilmassa ja hienoilla koreilla kykykorteilla ja muilla selkeästi koetellaan vikitellä vähän uunompia ostamaan.

Joten kokemuksia esille? Onko kyseessä vain vanha systeemi kauniimmalla (lukekaa kalliimmalla) kuorrutuksella, vai onko jotain oikeasti muutettu enemmänkin ja parempaan vai huonompaan suuntaan?
Avatar
Comi
 
Viestit: 79
Liittynyt: 10 Maalis 2005, 20:12

ViestiKirjoittaja Sam! » 18 Tammi 2012, 20:05

Pelasin tätä uutta Warhammeria vain yhden session verran, enkä ole sääntökirjoja lukenut, joten aika ohut kosketuspinta. Vanhempaa versiota on puolestaan tullut pelattua pari kampanjaa (noin 10-20 pelikertaa) viime vuosien aikana.

Se kuitenkin tuntui käyvän selväksi, että jos vanhemmissa laitoksissa se miniatyyrimeininki on siellä taustalla, niin kolmosessa se on nostettu päällimmäiseksi. Kaikki ne erikoisnopat, hahmokortit, taitolappuset sun muut ovat nimenomaan sitä taistelujärjestelmää varten. Kova räknäily, että mitä milläkin toimintovuoron osasella tekee. Kilpailee kovasti D&D:n neloslaitoksen kanssa.

Muutokset ovat siis verrattain isoja. Siinä missä vanha Warhammer on oman kokemukseni mukaan PJ:n juonen kannattelemaa mutapaska-fantasiaa (eli hahmot epäonnistuvat kaikessa enimmän osan ajasta), niin uusi laitos on PJ:n juonen varassa tapahtuvia miniatyyritaistelukohtauksia. Onko tämä muutos parempaan vai huonompaan suuntaan riippuu ennen muuta porukan mieltymyksistä.
Sam!
 
Viestit: 731
Liittynyt: 09 Joulu 2004, 18:33
Paikkakunta: Teuva

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 19 Tammi 2012, 09:09

En ole tutustunut peliin millään tavalla, mutta minkä käsityksen olen saanut niin uusi systeemi ei ihan niin hyvin istu Warhammeriin. Mielestäni Warhammer kun on enemmän sitä maailmaa kuin taistelushakkia. Toisaalta, vanhoissa säännöissä ärsytti kyllä kovasti hahmot, jotka olivat alussa tosi mopoja. Missään ei ikinä onnistunut. Uusi siis enemmän sitä sankari-fiilistä, kuin wanhan rotanpyydystäjä joka osuu 20% todennäköisyydellä?

Vanhassa oli tosin kiva suunnitella etukäteen hahmon ammattipolku sinne noidanmetsästäjään :3 Pitkä ja kivinen tie.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: Uusi Warhammer Fantasy RPG

ViestiKirjoittaja MikkoLeho » 27 Helmi 2012, 23:44

Pelasimme tätä muutaman kerran, mutta systeemi ei ollut porukan mieleen ja siirryimme muihin haasteisiin. Perussäännöt olivat periaatteessa ihan kohtuulliset, mutta taistelupainotteisuus ja korttipohjaisuus rajoittavat pelaajien vaihtoehtoja mielestäni liikaa. Erilaiset nopat ovat siistejä viskellä, mutta todennäköisyyksien laskeminen menee niillä täysin mahdottomaksi. Jos hahmon on hypättävä kuilun yli, niin hänen on yksinkertaisesti otettava käteensä pelinjohtajan määräämät purppuranopat kun yli on mentävä taikka sitten kuoltava, mutta porukan sisäinen taktikointi menee hankalaksi. Suurin piirtein puolituntia pelattuamme porukan oli lähetettävä parhain puhemiehensä valehtelemaan vartijoille, mutta tämä osoittautui yllättävän vaikeaksi kun yhdellä hahmolta löytyy keltainen noppa, toisella on suurempi noppapooli ilman vastaavaa noppaa, kolmannella tilanteeseen mahdollisesti vaikuttava kortti, neljäs vaihtaa noppia paremmin erivärisiksi... Ota sitten tuosta selvää.

Kortit voisivat olla periaatteessa hyvä tapa pitää kirjaa eri hahmojen erikoiskyvyistä, mutta loppupeleissä pöydällä pyöri ihan liikaa tavaraa, että kenelläkään olisi ollut kokonaistilanteesta selkeää käsitystä. Pelin kirjanpito vaati tiettyjen tokeneiden pitämistä tietyssä paikassa kaksipuolista hahmolomaketta, mikä teki välillä jo yksittäisen pelaajan elämästä turhan hankalaa. Samat tokenit tarkoittamassa eri asioita hahmolomakkeella, ryhmälomakkeella ja korrtien päällä ei ollut toimiva ratkaisu. Muista sitten kaikessa kiireessä lisätä ja vähentää noita sekä siirrellä muita nappuloita. Pelinjohtaja myös turhautui pelikirjojen onnettomaan tukeen pelinjohtamiseen; asiat olivat selitetty vähän sinnepäin ja säännöistä tai ainakin niiden tulkitsemisesta löytyi peikon mentäviä aukkoja. Osa ongelmista olisi varmaan selvinnyt pitemmällä puurtamisella, mutta kenelläkään ei ollut erityisempää intohimoa jatkaa kokeilua pitempään.
MikkoLeho
 
Viestit: 14
Liittynyt: 13 Tammi 2005, 19:44

Re: Uusi Warhammer Fantasy RPG

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 28 Helmi 2012, 06:21

MikkoLehon viestistä tuli mieleeni kun yhtä Lankhmaria alettiin pelaamaan AD&D 2. laitoksen säännöillä. Ensimmäisen taistelun jälkeen vaihdettiin säännöt Praedoriin, mutta Lankhmar jatkui. AD&D 2. ei vain sopinut meille ja fantasiana oli tullut Praedor koettua hyväksi.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: Uusi Warhammer Fantasy RPG

ViestiKirjoittaja Nuurori » 28 Helmi 2012, 15:26

Mulle ei ollu koskaan tullu mieleen toi erikoisnoppien aiheuttama todennäköisyyslaskelmien mahottomuuden ongelma. Kiintoisa näkökulma. Itehän suosin d20 + modarit -systeemiä osittain just siks, että siinä todennäköisyyslaskenta on iisiä.
Avatar
Nuurori
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1339
Liittynyt: 07 Loka 2009, 21:44

Re: Uusi Warhammer Fantasy RPG

ViestiKirjoittaja jade » 05 Marras 2012, 12:58

Hei!
kirjoitin juuri blogiini aiheesta, käykäähän kurkkaamassa:)
http://pelikaappi.blogspot.fi/2012/11/w ... lay_5.html
Dexini on miinuksella.
Avatar
jade
 
Viestit: 126
Liittynyt: 30 Marras 2009, 17:41
Paikkakunta: Tampere

Re: Uusi Warhammer Fantasy RPG

ViestiKirjoittaja Noppamaagi » 07 Marras 2012, 12:53

Tuo näyttää minun mielestä semmoiselta, kuin joskus satunnaisissa jenkkikomedioissa on heitetty vitsiä roolipelaamisesta ja tiimillä ei ole oikein hajua, mitä on roolipeli. Vain hassu hattu puuttuu.
Sua gobliinit kyttää ansoineen, sua peikot ajaa satimeen...
Avatar
Noppamaagi
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 18 Loka 2005, 12:20

Re: Uusi Warhammer Fantasy RPG

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 08 Marras 2012, 07:55

jadella ihan hyvää selitystä, mutta kysymysmerkiksi jäi miten tuo käytännössä toimii kun kortteja vissiin on kaikilla ja noppia miljoonia erilaisia. Onko taistelut nopeita esimerkiksi? Jotenkin vaikuttaa siltä, ettei tämä ole minun roolipelini ollenkaan. Jos haluan korttien ja muiden kanssa enemmän väkrätä varmaan valkkaan sitten sellaisen pelin, missä niillä saadaan väkrättyä. Warhammerissa mielestäni se suurin pointti on siinä itse maailmassa. Viekö tämä kaikki kikkailu miten paljon huomiota itse siitä roolipelaamisesta?

Itse en varmaan tätä lähtisi pelaamaan. Minulle riittää kirja tai muutama, nopat ja paperia hahmoille ja muistiinpanoihin sekä tietty kynät.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo

Re: Uusi Warhammer Fantasy RPG

ViestiKirjoittaja Nuurori » 08 Marras 2012, 14:26

Mä haluaisin joskus päästä kokeileen tota.
Avatar
Nuurori
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1339
Liittynyt: 07 Loka 2009, 21:44


Paluu Muut fantasiapelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php