Warhammer FRP 2nd Edition

Valvoja: Thaumiel_Nerub

Warhammer FRP 2nd Edition

ViestiKirjoittaja Yanek » 13 Huhti 2005, 10:31

Mites, onko kellään kokemuksia tämän mainion pelin kakkosversiosta? Itse pidän pelistä ja mielenkiinnolla olen odotellut tätä uutta versiota. Vanhassa taistelusysteemi oli hiukan köyhä, mutta pienillä omilla parannuksilla siitä sai itseasiassa aika näppärän. Samoin career-systeemi ei oikein minulle uponnut, vaikkakin se kuitenkin sen verran hyvin toimi että sen mukaan pelattiin. Oma suosikkiukkoni aloitti kauppiaana, alkoi sitten lääkärin oppipojaksi, siitä lääkäriksi ja lopetti seikkailijauransa paimenena. Jotenkin ajatus että hahmot hyppivät ammatista toiseen ei tunnu kauhean järkevältä. No, sopivilla valinnoilla tuosta kehitysksestä sai kyllä ihan suht järkevän. Tässä uudessa systeemissä kait taistelua on vähän kehitetty, mutta career-systeemi on about samanlainen?

Warhammerin maailma on taas IMHO todella mielenkiintoinen. Metsissä ja viemäreissä piileskelevät kaaosolennot ja kultistit ja muutenkin hieman rappiolle kääntynyt maailma... Sielläpä on seikkailu poikineen! :D
Yanek
 
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Marras 2004, 12:54

ViestiKirjoittaja Phantomas » 13 Huhti 2005, 10:49

Ei ole "vielä" kokemusta tuon loistavan pelin 2.versiosta mutta odotan kuin kuuta nousevaa että saan käsiini kyseisen pelin. 1.versio tuli erittäin tutuksi 90-luvun alkupuolella ja siitä jäi erittäin hyvät muistot.

Ajankuluksi voi vaikka lukaista tuon RPG.netin arvostelun kyseisestä pelistä: http://www.rpg.net/reviews/archive/11/11192.phtml
Avatar
Phantomas
 
Viestit: 15
Liittynyt: 07 Marras 2004, 10:04
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Ilelee » 14 Huhti 2005, 14:02

Säännöt on edelleen köyhät, mutta eipä hirveästi haittaa kun tunnelma on vielä kohdallaan. Warhammer on edelleen ykköspeli juuri tuon fiiliksen takia.

Ammattisysteemi on typerä, mutta auttaa osaltaan luomaan tunnelmaa. Pelaajat saavat heti idiksiä lukiessaan eri ammateista ja katsellessaan kuvia. Tuo ammatista toiseen siirtyminen on tyhmää, mutta hyvä pelinjohtaja osaa liittää tämän ammatista toiseen siirtymisen seikkailuun/tarinaan mukaan.
Ilelee
 
Viestit: 2
Liittynyt: 21 Maalis 2005, 15:28

ViestiKirjoittaja VentrueCupFinalist » 27 Huhti 2005, 16:54

Katselin tuota kirjaa SF Bokhandelnissa ja kyllähän se hienolta näytti. Tosin se hieno ulkoasu harmittikin, kun hintakin on sitten aika "hieno" :evil:

Minusta tuo ammattisysteemi on hauska, varsinkin kun lähtee luomaan hahmoa kokonaan heittelemällä noppaa. Näin voi saada aikaan mielenkiintoisia yhdistelmiä, kuten halfling muleskinnerin.
Oma ensimmäinen roolipelihahmoni oli Warhammer pelissä. Haltianeito aloitti seikkailijanuransa trapperina, siirtyi sitten (muistaakseni) druidiksi ja siitä outlawksi ja lopulta outlaw chiefiksi. Oma ehdoton suosikkiammattini Hammerissa on kuitenkin duunari :)
Avatar
VentrueCupFinalist
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1480
Liittynyt: 31 Maalis 2005, 18:11

ViestiKirjoittaja NiTessine » 27 Huhti 2005, 21:14

No, kyllähän se hyvä peli on. Ei voi muuta kuin rakastaa kun hulluudesta on kirjoitettu enemmän kuin taistelusta ja varustepuolella on hinnasto proteeseille.

Career-systeemi on mielestäni itseasiassa hyvinkin toimiva. Se tuo mukanaan tietyssä määrin realismia ja uskottavuutta peliin. Kun joka jurkeleen monsteri ei raahaa mukanaan D&D-tyyliin pientä omaisuutta, hahmoilla on oltava ihan oikeakin ammatti pysyäkseen leivänsyrjässä kiinni. Lisäksi, tykkään järjestelmän toteutuksesta.

Magiasysteemiä en ole vielä ehtinyt lukea, mutta vallitseva mielipide tuntuu olleen, että se pesee edeltäjänsä mennen tullen.

Oikeastaan olen löytänyt tähän mennessä vain kaksi juttua, jotka mättävät: careereiden joukossa on vampire hunter ja giant slayer, jotka joutuvat potemaan eksistentiaalista kriisiä heidän verivihollistensa uupuessa kirjan Bestiarysta, ja Black Industries ei tarjoa kotisivuillaan, ainakaan vielä, printattavaa hahmolomaketta.

Kyllä tämä oivalta peliltä vaikuttaa. En vain kiintyisi hahmooni kovin syvästi. Tuntuu olevan sotkuinen loppu aika herkässä, jos tunkee nenänsä väärään paikkaan.
LISTEN TO THE CHAIR-LEG OF TRUTH! IT DOES NOT LIE!
Avatar
NiTessine
 
Viestit: 328
Liittynyt: 14 Syys 2004, 05:05

ViestiKirjoittaja Lihamestari » 18 Kesä 2005, 13:44

Lihamestari
 
Viestit: 9
Liittynyt: 16 Kesä 2005, 19:00
Paikkakunta: Valkeakoski

ViestiKirjoittaja Warden » 25 Joulu 2005, 14:18

On tullut pelattua. Sekä pelaajana että pelinjohtajana. Mahtava peli, loistava tunnelma ja sopivan raaka meininki. Hahmot tuppaavat vaan kilahtamaan turhankin helpolla.

Lisäosista:
Old World Armouryllä voi heittää vesilintua, Sigmar's Heirs kaipaisi raskaalla kädellä editointia (kirjoitusvirheitä ja ristiriitaisuuksia), Old World Bestiary on täyttä rautaa ja Realms of Sorcery on lähes pakkohankinta kaikille jotka meinaavat magiaa peliinsä sisällyttää.
Avatar
Warden
 
Viestit: 3
Liittynyt: 25 Joulu 2005, 11:31

Re: Warhammer FRP 2nd Edition

ViestiKirjoittaja Galeár » 20 Maalis 2014, 20:54

Minun mielestäni yksi parhaimpia roolipelejä maailmaltaan jota olen pelannut. (syynä kylläkin taitaa olla se että alotinkin vasta roolipelaamisen isobroidini kaveriporukassa tuolla settingillä) Mukavan simppeli, mutta silti saa hyvin sisältöä ja syvyyttä aikaseksi.

Itse olen viime aikoina yrittäny kerää mahdollisimman paljon kysesen edition kirjoja itselleni ja siitä puheen ollen onko jollain tiedossa (ihan yleisestikkin) pääkaupunkiseudulla divaria josta voisi mahdollsiesti käydä etsimässä kirjoja :D (ei oikee ulkomailta tilaus houkuta)?
Galeár
 
Viestit: 2
Liittynyt: 20 Maalis 2014, 20:42


Paluu Muut fantasiapelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php