Modernit laitteet fantasiassa?

Valvoja: Thaumiel_Nerub

Modernit laitteet fantasiassa?

ViestiKirjoittaja lare290 » 29 Syys 2013, 18:55

Mitenkä useat piilottaa moderneja laitteita fantasiapeleihin? Siis silleen, että hahmot luulee niitä taikaesineiksi.
Ajattelin nimittäin ekaan peliini laittaa tälläisen, että kääpiökunkku antaa seikkailijoille kommunikaatioesineen jolla ne voi raportoida paljonko ovat tutkineet paikkoja:
"Ottakaa tämä taikarasia. Sillä voimme pitää yhteyttä. Se on kaukaisilta ajoilta, ajalta jolloin kääpiöt, haltiat ja muut taikaeläimet olivat vain mielikuvitusta. Kutsumme sitä puhelimeksi".
-Montako roolipelaajaa tarvitaan hehkulampun vaihtamiseen?
-Kaksi, yksi heittää noppaa ja toinen kertoo vaihdon onnistuneen.
Avatar
lare290
 
Viestit: 166
Liittynyt: 28 Touko 2013, 20:04
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Modernit laitteet fantasiassa?

ViestiKirjoittaja Nuurori » 29 Syys 2013, 19:07

Ei kai se kovin yleistä ole, mutta ei niin harvinaistakaan. Kaverini kertoi kauan sitten tapauksesta, jossa sen hahmoa osoitettiin erikoisen onttovartisen nuijan varrella, josta sitten kuului kova pamaus.

Ja itse asiassa aivan viimeisimmässä fantasiakampanjassani hahmot olivat tulleet modernista maailmasta fantasiamaailmaan, jossa heidän konepistoolinsa olivat varsin tehokkaita vehkeitä ainakin niin kauan kun ammuksia riitti. Näille hahmoille teknologia oli toki siis tuttua.
Avatar
Nuurori
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1339
Liittynyt: 07 Loka 2009, 21:44

Re: Modernit laitteet fantasiassa?

ViestiKirjoittaja AndyS » 29 Syys 2013, 21:28

En ole tehnyt tällaista koskaan. Tosin eräässä kampanjassani oli olemassa voimakas eristaytynyt rotu, jolla oli maagismekaanista teknologiaa, joka vastasi suurinpiirtein nykyajan tasoa. Esimerkiksi suihkumoottorilentokone joka toimi siten että moottorissa oli maaginen tuli joka tuotti työntövoimaa.

Joskus olen tehnyt sellaista, että kääpiöillä oli käytössään suusta ladattava tykki, jonka kuvailin "jonain vähän niin kuin tynnyrinä joka on rattaiden varassa". Sitten ne ampuivat.
AndyS
 
Viestit: 168
Liittynyt: 16 Kesä 2013, 22:19

Re: Modernit laitteet fantasiassa?

ViestiKirjoittaja Miihkali » 02 Loka 2013, 10:58

Itse joskus pohdin fantasiaseikkailua, joka olisi tapahtunut jossain hamassa tulevaisuudessa maankaltaistetussa Marsissa. Maassa olisi tapahtunut ydinsota, ja ilman emäplaneetan tukea Mars olisi pikkuhiljaa taantunut esiteollisen ajan tasolle. Silloin olisi kuitenkin ollut periaatteessa mahdollista löytää erilaisia menneen ajan vempaimia. Praedoria en ole pelannut enkä juuri lukenutkaan, mutta eikös siinä ole joku tämänkaltainen idea? Tuo Mars-idea jäi sitten käyttämättä ajan ja kiinnostuksen puutteen vuoksi, mutta olisihan siinä ollut puolensa. Olisi ollut valmiiksi tehty maailma eksoottisine paikannimineen (Sabaea, Ma'adim, Nepenthes) ja kiehtovine paikkoineen (Marinerin laaksot esimerkiksi on 7 km syvä labyrintti). Erikoiset elukatkin olisi voinut selittää Maasta tuotujen eläinten sopeutumina uuteen elinympäristöön. Pelaajillehan ei tietenkään olisi kerrottu, mistä on kyse.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: Modernit laitteet fantasiassa?

ViestiKirjoittaja Nuurori » 02 Loka 2013, 13:04

Curiosity-mönkijän löytyminen jostain museosta ois hauska twisti.
Avatar
Nuurori
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 1339
Liittynyt: 07 Loka 2009, 21:44

Re: Modernit laitteet fantasiassa?

ViestiKirjoittaja Thaumiel_Nerub » 04 Loka 2013, 05:01

http://en.wikipedia.org/wiki/Expedition ... rier_Peaks

Tuli heti mieleeni...

Itse en ole muistaakseni moderneja laitteita sen enempää käyttänyt, mutta "koska taikuus" tai "velho teki sen" mahdollistaa kaikkea, on moderneja sovellutuksia tullut joskus käytettyä. Muuten vain, tai eastern eggeinä.
Avatar
Thaumiel_Nerub
Lich ruhtinas
Lich ruhtinas
 
Viestit: 4630
Liittynyt: 30 Tammi 2007, 15:38
Paikkakunta: Otamo


Paluu Muut fantasiapelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php