BRP + LotFP

Valvoja: Thaumiel_Nerub

BRP + LotFP

ViestiKirjoittaja Miihkali » 25 Marras 2013, 21:50

BRP:tä on tullut pelattua ihan tolkuttomasti, ja talon sääntöjäkin on tehtailtu vino pino. Viimeiset puolitoista vuotta olen myös lähes joka viikko pelannut LotFPia. BRP:stä on monasti sanottu, ettei se oikein sovi sankarimättämiseen. Mielessäni on uiskennellut jo kesästä asti ajatus näiden kahden parhaiden puolien yhdistämisestä. Isoa osaa omista säännöistä olenkin jo jossain muodossa käyttänyt. Tässä ei siis ole tarkoituksena lähteä tekemään omaa peliä, vaan pikemminkin "houserulettaa" (vihaan anglismeja) BRP paremmin "viikon hirviö" -tyyliseen peliin sopivammaksi.

Ominaisuudet

Voima
Elinvoima
Näppäryys
Mahti
Kokemus
Onni

BRP:ssä on siisti juttu, että kaikki röllit rakennetaan samoista palikoista. Seikkailuräimeessä ei kuitenkaan yleensä ole tarvetta tietää pahiksista kuin kestopisteet ja kuinka kovaa ne lyö. Siksi vain pelaajahahmoilla ja vastaavilla on ominaisuudet asteikolla 1-20. Kokoa ei myöskään tästä syystä ole, kun humanoidit ovat kuitenkin kaikki suunnilleen saman muotoisia ja painoisia. Karismaa taas ei ole, kun se on kuitenkin ihan merkityksestön. Äly taas on pelaajasta itsestään kiinni.

Rotu

Ominaisuudet heitetään jokainen 3n6. Tämän jälkeen pelaaja valitsee niihin sopivan rodun hahmolleen. Kaikki hahmot ovat siis rodusta riippumatta potentiaalisesti yhtä huonoja tai hyviä. Jos ei osaa päättää, voi katsoa oheisesta taulukosta.

Kuva

X = tavallista isompi
O = tavallista pienempi

Muuttujat

Kuva

Jos muuttujien yhteenlaskettu summa on negatiivinen, hahmo on *****. Matalin ominaisuus "käännetään ympäri". Esimerkiksi kolmosesta tulee 18 ja vitosesta 16.

Ominaisuudet vaikuttavat seuraaviin juttuihin:

Kesto: 10 + ELV-muuttuja
Lähitaistelun vahinkobonus: VOI-muuttuja
Pitkän kantaman vahinkobonus: NPP-muuttuja
Taikapisteet: 10 + MHT-muuttuja
Kriittisen onnistumisen raja: 5 + ONN-muuttuja

KOK-muuttuja vaikuttaa siihen, paljonko hahmo oppii. Tuloksella joka on alle 10, hahmo saa taitoonsa tikin. Session lopuksi heitetään nykyistä taitoarvoa vastaan. Isommalla tuloksella taito paranee. Tällöin heitetään 1n10, johon lisätään (tai vähennetään) KOK-muuttuja. Opittu määrä on aina vähintää 1, eikä koskaan enempää kuin 10. Jos tämä olisi sääntökirja, Kokemuksen selitettäisiin kuvaavan myös hahmon oppimiskykyä.

Taidot

Ketteryys (VOI + ELV + NPP) [Kaikki karkea
Alkemia (KOK)
Eräelämä (KOK + ONN)
Yleissivistys (KOK x 2) [En tästä taidosta tiedä, kun tämänkaltaisissa taidoissa onnistuminen ylipäänsä antaa hahmoille vaan hauskaa tietoa mausteeksi. Kaipa hahmot voisivat automaattisesti tietää kaiken yleissivistykseen liittyvän. Ehkä.]
Ensiapu (KOK)
Käsityö (NPP + KOK)
Salatiede (KOK)
Havainto (ELV + MHT + ONN)
Ratsastus (ELV + NPP)
Merenkäynti (KOK)
Näpertely (NPP) [Tai ehkä NPP x 2.]
Hämyily (NPP + MHT + ONN)
Heittäminen (VOI + NPP) [Voi olla, että kaukotaistelutaito tekee tästä tarpeettoman.]

Muutama taito voi kaivata selittämistä:

Kaupanteko (KOK + MHT): Tällä taidolla pelaaja myy löytämänsä aarteet.

Kuva

Ostostelun pelaaja saa hoitaa PJ:n kanssa: PJ pistää paikallisen tarjoamaan hintaa, ja pelaaja joko suostuu tai ei suostu.

Taidolla voi myös tehdä sijoituksia. Kuukausittain katsotaan, miten hyvin sijoitus tuottaa voittoa. Onnistumis/epäonnistumis-marginaali kertoo paljonko tuli voittoa tai tappiota.

Karisma (ELV + MHT + ONN)

Tällä taidolla ei hoideta sosiaalisia kontakteja, mutta sillä on kolme muuta tarkoitusta:
- Jos pelaajilla on vakava riita, joka ei meinaa selvitä, korkeimman karisman omaavan hahmon kanta voittaa.
- Joissakin rändöm encounttereissa heitetään pelaajien johtajan karismaa vastaan, jotta selviää, onko kohdattu heppu ystävällinen vai vihamielinen.
- Jos loitsija kutsuu demonin, tämä taito heitetään joka vuoro. Sitten kun onnistuu, demoni talttuu ja suostuu tottelemaan loitsijaa.
- Jos palkollinen meinaa lähteä lipettiin, karisman avulla voidaan palauttaa rohkeus.

Senkkaa nenästä (ONN x 3)

Jos foorumi olisi englanninkielinen, tämän taidon nimi olisi "Look for trouble". Sen avulla pelaaja pystyy kerran päivässä testaamaan, tuleeko rändöm encounttereita vastaan. Ainahan sitä voi mennä haastamaan riitaa paikallisten kanssa, mutta tämän avulla vastaan tulee jotain, minkä voi surutta tappaa/lootata tai jotain muuta mielenkiintoista.

Taistelutaidot

Nujakointi (VOI x 5)
Lähitaistelu (VOI + ELV + NPP)
Torjunta (NPP x 3)
Pitkä kantama (VOI + NPP)

Torjua voi vaan jos on ase.

Taikataidot

Nämä ovat avoinna vain taikurille.

Taikominen (MHT + KOK + ONN)
- tällä heitetään yksittäisiä loitsuja
- ajattelin, että hahmolla on pelin alussa yksi satunnainen ja yksi valittu loitsu

Meditaatio (MHT + KOK + ONN)
- vain laillisille avoinna
- tämän avulla hahmo asettuu osaksi universumia (tms)
- mahd käyttötarkoituksia: parantaminen (1 kestopiste per uhrattu taikapiste), lyhyt vilkaus tulevaisuuteen

Kutsuminen (MHT + KOK + ONN)
- vain kaoottisille avoinna
- tämän avulla kutsutaan rölli
- kts. Stormbringerin kutsumissäännöt
- tosi vaarallista mutta potentiaalisesti tehokasta
- kutsumisen jälkeen demoni pitää vielä sitoa, mihin käytetään Karismaa

Taitojen ostaminen

Hahmot voi ostaa taitoja yhteensä KOK x 10 pisteen edestä.
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: BRP + LotFP

ViestiKirjoittaja Miihkali » 25 Marras 2013, 22:15

Hahmoluokka

Taistelija
+5 kestopisteet
+1 vahinkobonus (molemmat)
+ miljööseen sopiva ase ja haarniska (yleensä miekka ja ketjupanssari)

Taituri
+ 200 pistettä taitoihin sijoitettavaksi
+ 200 kolikkoa vapaasti käytettäväksi
+ jonkunlainen bonus oppimiseen, jota en ole vielä päättänyt
+ jonkinlainen pienimuotoinen ase itsepuolustukseen (tikari tms.)

Taikuri
+ osaa käyttää taikataitoja
+ sauva ja loitsukirja
+ alkemia ja salatiede -taidot +MHT

Lisäksi kaikilla hahmoilla on pelin alussa rahaa Kaupanteko-taitoaan vastaava määrä, reppu, miljööseen sopivat vaatteet, tulukset ja makuualusta.

Taistelu

Hahmot heittää 1n10, lisää sen NPP-arvoonsa ja toimivat tässä järjestyksessä. Kun osuu, vastustaja yrittää torjuntaa. Jos osuu siitä huolimatta, heitetään aseen mukainen vaurio, lisätään VOI-muuttuja, heitetään haarniskan mukainen suoja ja miinustetaan lopputulos kestopisteistä. Jos menee kerralla yli puolet kestopisteistä, tulee vakava vamma.

Aseiden vaurio vaihtelee välillä 1n4 (nyrkki) ja 1n12 (hilpari). Aseilla on vaurion lisäksi myös Ulottuvuus-arvo. Se kuvaa aseen kokoa. Esimerkiksi lyhytmiekka ja pitkämiekka tekevät yhtä paljon vauriota, mutta pitkämiekalla on isompi Ulottuvuus. Jos Ulottuvuus ei ole tasoissa, heikommassa asemassa oleva joutuu tekemään torjuntaheitot puolella taidolla.

Haarniskojen suoja vaihtelee välillä 1n4 (nahka) ja 1n10 (kokolevy). Kypärän käytöstä saa +1. Kilven käyttö ei lisää suojaa, mutta se neutraloi isomman ulottuvuuden vastustajalle tuoman edun ja mahdollistaa myös pitkän kantaman hyökkäysten torjumisen (vain jos ei ole samaan aikaan sitoutuneena lähitaisteluun). Hahmo voi hyökätä vain kerran. Hyökkäyksen sijaan voi myös väistää (en tiedä, teenkö tästä oman taidon vai käytetäänkö tähän ketteryys-taitoa). Ensimmäinen torjunta tehdään täydellä torjunta-taidolla, seuraava -20, jne.

Kilpeä ei voi tietenkään käyttää, jos on kahden käden ase.

Taakka

Jokainen esine repussa aiheuttaa +1 taakan. Haarniskojen taakka vaihtelee. Pienin on nahkahaarniskalla (0), isoin suomuhaarniskalla (suoja 1n8, taakka 15).

Kypärä ei aiheuta taakkaa, mutta kaikki tarkkaa aistien käyttöä (ml. kaikki huomaamisheitot) vaativat heitot tehdään puolella taidolla. Myöskään normaalia keskustelua ei voi käydä, vaan pitää huutaa.

Hahmo voi kantaa VOI-arvoaan (vai pitäisikö olla 10 + VOI-muuttuja?) vastaavan määrän kamaa ilman haittaa. Jos tämä määrä ylittyy, kaikki ketteryyttä vaativat heitot tehdään puolella taidolla. Hyökkäykseen tämä ei vaikuta. En ole vielä päättänyt vaikuttaako se torjuntaan. Väistöön ja nujakointiin ainakin vaikuttaa. Velho ei voi loitsia, jos hänellä on taakkaa.

Hahmo jaksaa kantaa maksimissaan VOI x 2 vastaavan taakan.

Expa

Mukana ei ole expaa, mutta joka session jälkeen annetaan pelaajille pisteitä hyvästä roolipelaamisesta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Pelaajat voivat myös ehdottaa toisilleen. Pojoja voi sitten "polttaa" erilaisten bonusten saamiseksi.

Rupuvastukset

Tykinruokapahiksilla on kuusi ominaisuutta:
- Hyökkäystaito (1n50)
- Puolustustaito (1n50)
- Lyöntivuoro (1n10+1n20)
- Kestopisteet (Xn6)
- Vahinkobonus (yleensä 0)
- Luonnollinen suoja (ihmisellä 0)

Siinä se (kai)

Antakee palautetta. Seuraavia ongelmia on:
- hahmoluokkien tasapainottaminen (koko luokkasysteemi on mukana lähinnä velhoilun tasapainottamiseksi, kun perus-BRP:ssä taikominen on bonus, jonka riittävän Mahtavat hahmot saavat kaiken muun päälle)
- pitäisikö Taakan rajan olla yhtä kuin VOI, vai 10 + VOI-muuttuja?
- miten tehdä hahmoista riittävän kovia rankkaan seikkailuun?
- voiko Kestopisteitä, Taikapisteitä ja vahinkobonuksia jotenkin parantaa?
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46

Re: BRP + LotFP

ViestiKirjoittaja Miihkali » 04 Maalis 2014, 11:02

Muutamia huomautuksia ja muutoksia.

Taistelujärjestys: Kaikki pelaajat heittävät 1n20, vertaavat sitä NPP-arvoonsa ja ilmoittavat isommat tuloksen. Sitten toimitaan korkeimmasta matalimpaan.
Taitojen ostaminen: Taistelu- ja taikomistaitoja ei voi alussa ostaa. Taitojen yläraja on 50%.
Rodun vaikutus: Jokaiselle ei-ihmisrodulle voidaan määrittää etu ja haitta. Esim. maahinen ei tarvitse juomavettä, mutta ottaa vahinkoa vedestä.
Nujakointi: VOI x 3 eikä VOI x 5.
Heittäminen: Poistettu - yhtä hyvin voi käyttää pitkän kantaman hyökkäystä.
Ominaisuudet: Yleensä ominaisuuksia vastan heitetään satasen nopalla (ominaisuus x 5). Ominaisuuden maksimiarvo on 20. Tulos 99 on missä tahansa taidossa aina epäonnistuminen ja 00 aina kriittinen epäonnistuminen.

Aloitusvarusteet

Hahmolla on pelin alussa jokin seuraavista varusteseteistä:

1) Miljööseen sopiva ase ja haarniska (yleensä pitkämiekka ja ketjupanssari).
2) Spesifit ammatinharjoittamisvälineet (esim. varkaalla tiirikoita etc.)
3) Loitsukirja, sauva, ja vapaavalintainen taikaesine.

Lisäksi kaikilla hahmoilla on pelin alussa rahaa Kaupanteko-taitoaan vastaava määrä, reppu, miljööseen sopivat vaatteet, tulukset, makuualusta ja tikari itsepuolustukseen.

Lisää taistelusta

Hahmo voi tehdä yhden vuoron aikana montakin hyökkäystä. Jos esim. hyökkäystaito on 60%, hän voi tehdä 3 hyökkäystä tasolla 20%. Torjuntoja voi tehdä niin monta kuin haluaa, mutta vain ensimmäinen torjunta tehdään täydellä taidolla, seuraava -20%, jne. Jos ei halua hyökätä, voi sen sijaan väistää.

Hahmoluokat kuuseen

En alusta lähtien oikein pitänyt hahmoluokista. Tärkein syy oli se, että BRP:ssä taikurit saavat magian ikäänkuin kaupanpäälliseksi, eli eivät ole tasapainossa muiden hahmojen kanssa. Siksi ajattelin, että hahmoilla voisi pelin alusta lähtien olla budjetti kokemuspisteitä. Niitä voisi olla pelin alussa vaikka 20. Niillä voi sitten ostaa kaikenlaista, mm. paremman vahinkobonuksen, lisäpisteitä taitoihin, uusia taikoja, etc.

Taitoihin sijoitettavia pisteitä on KOK x 10.
Liitteet
Miihkalin hahmolomake(1).pdf
Hahmolomake. Käsityötaito unohtui.
(105.83 KiB) 134 kertaa
Did you deem yourself strong, because you were able to twist the heads off civilized folk, poor weaklings with muscles like rotten string?
Avatar
Miihkali
 
Viestit: 593
Liittynyt: 05 Joulu 2010, 23:46


Paluu Muut fantasiapelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php